Regn og kraftige byger på vej - men nogle steder sommerligt vejr

Dele af Danmark kan få over 30 millimeter regn - mens man andre steder i landet får en del sol og over 22 graders varme.

Et regnvejr breder sig onsdag morgen ind over Danmark. I store dele af Jylland og på Fyn er man stået op til regn, mens det endnu er tørvejr i den østlige del af landet, hvor der er udsigt til en varm start på dagen.

Mens regnen breder sig mod øst, vil man i den sydøstlige del af landet frem til i eftermiddag få tørvejr og perioder med lidt sol, mens temperaturen når op mellem 20 og 23 grader.

Det er varm luft fra det nordøstlige Tyskland, der skyder op over den sydøstlige del af landet, som giver det varme vejr.

Bedst chance for sol og sommerlig varme er der på Lolland, Falster og Sydøstsjælland, og på Bornholm kan det måske endda blive endnu varmere med temperaturer, der langs den bornholmske nordkyst kan snige sig op nær 25 grader.

Prognose: Temperatur tirsdag klokken 15.
Prognose: Temperatur tirsdag klokken 15.
Foto: TV 2 Vejret

Regn og byger truer i eftermiddag - og i aften

I løbet af formiddagen klarer det noget op i Jylland, men regnvejret i den vestlige del af landet efterfølges af risiko for byger, der stedvis kan blive kraftige og være med torden.

Bygerne ventes fra sidst på formiddagen og frem til i eftermiddag især at ramme den nordlige og vestlige halvdel af Jylland.

I Nordjylland kan der i forbindelse med de kraftige byger lokalt falde mere end 30 millimeter regn, og stedvis kan der med mere end 15 millimeter regn på en halv time forekomme skybrud.

Prognose: Nedbør frem til tirsdag klokken aften 22.
Prognose: Nedbør frem til tirsdag klokken aften 22.
Foto: TV 2 Vejret

Det sommerlige vejr over den sydøstlige del af landet afløses sidst på eftermiddagen og først på aftenen også af regn og byger.

I aften og i nat vil der fortsat kunne komme en del byger over den østlige del af landet. Bygerne kan være med torden.

Følg regnvejret på radaren.

Sommerligt vejr sidst på ugen

Onsdag fortsætter det ustadige sommervejr med risiko for byger flere steder i landet med temperaturer mellem 16 og 20 grader.

Først fredag og lørdag er der udsigt til sommerligt vejr med både tørvejr, sol og temperaturer mellem 20 og 25 grader.