Samarbejdskommune til kritiseret arbejdsplads: - Vi forventer, at situationen bliver bragt i orden

Struer Kommunes borgmester, Marianne Bredal, forventer, at 'situationen vil blive bragt i orden' i Erhvervshus Midtjylland.

Marianne Bredal er borgmester for Venstre i Struer Kommune.
Marianne Bredal er borgmester for Venstre i Struer Kommune.
Foto/Grafik: Jens Svenning, TV MIDTVEST

Ledelsen i Erhvervshus Midtjylland har den seneste tid været udsat for hård kritik for at være skyld i et dårligt psykisk arbejdsmiljø.  

Kritikken går blandt andet på sårende bemærkninger, nedladende tale, råben, skældud og bagtalelse fra den øverste ledelse mod medarbejderne i erhvervshuset. 

Nu reagerer borgmesteren i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), som er en af de kommuner, der er med til at finansiere Erhvervshus Midtjylland. De betaler hvert år godt en halv million. 

- Vi følger processen nøje. Vi bakker op om den håndtering, bestyrelsen har sat gang i, men det er klart, at det har en interesse for os, siger hun. 

På baggrund af den hårde kritik mod erhvervshusets ledelse har bestyrelsen igangsat en ekstern undersøgelse, der skal undersøge det psykiske arbejdsmiljø nærmere. 

Delresultatet af undersøgelsen bliver præsenteret for erhvervshusets bestyrelse tirsdag eftermiddag. Marianne Bredal vil dog ikke gå nærmere ind i, hvilke konsekvenser rapporten måske bør medføre. 

- Vi har en forventning om, at det er en situation, der bliver bragt i orden, siger Marianne Bredal.

Hvad betyder det, at 'situationen skal bringes i orden'? 

- Jeg tænker, at du godt ved, hvad jeg mener med det. 

Det er jeg ikke sikker på, at jeg gør? 

- Jeg henviser til mit første citat, lyder det kortfattet fra borgmesteren. 

TV MIDTVEST har talt med formanden for bestyrelsen, Ib Lauritsen, der også er borgmester for Venstre i Ikast-Brande Kommune. 

Adspurgt til, hvordan han vil sikre sig, at situationen bliver bragt i orden, siger han følgende: 

- Jeg forventer også, at tingene bliver bragt i orden. Det gør vi ved at lave den her undersøgelse, og den skal afrapporteres delvist i dag, siger formanden. 

Forventer at få indsigt i undersøgelsen

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra alle de midt- og vestjyske kommuner, der er med til at finansiere Erhvervshus Midtjylland. 

I Holstebro Kommune siger borgmester for socialdemokratiet HC Østerby, at det 'altid er træls, når der er en situation som den lige nu.' Han understreger dog, at han har fuld tillid til bestyrelsen. 

I Herning lyder det et skriftligt svar fra Venstres borgmester, Dorte West, at det 'bestemt lyder bekymrende', men at det blot er en 'andenhåndsviden', hun sidder inde med. Hun afventer derfor undersøgelsernes resultat.   

Udover Holstebro og Herning Kommuner har det også været muligt at få en kommentar fra Favrskov Kommunes borgmester, Lars Storgaard (K).

En kommune, der hvert år betaler godt 1,5 million kroner til Erhvervshus Midtjylland. 

- Jeg tror, bestyrelsen får styr på det, de skal have styr på. Jeg har tillid til bestyrelsen, siger Lars Storgaard. 

Samtidig siger han, at han forventer, at kommunen får indsigt i delresultaterne af den eksterne undersøgelse, der bliver præsenteret tirsdag eftermiddag. 

TV MIDTVEST har også spurgt formand Ib Lauritsen, om hvorvidt det fulde resultat af undersøgelsen vil blive delt med kommunerne og offentligheden. 

Formanden ønsker dog ikke at udtale sig om dette, inden rapporten er præsenteret for den samlede bestyrelse.