Et år efter heftig debat: Nu undgår Struer måske skolelukninger

Der er nu nyt håb for, at Struer Kommune kan undgå skolelukninger.

Martina Goul Laursen fortæller, at det vil betyde enormt meget, hvis skolerne bliver reddet.
Martina Goul Laursen fortæller, at det vil betyde enormt meget, hvis skolerne bliver reddet.
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

For et år siden var skolestrukturen et brandvarmt tema i Struer Kommune.

Et faldende børnetal fik forældrene til at frygte, at skolerne i Bremdal eller Humlum skulle lukkes i en stor politisk spareplan, men nu tyder alt på, at limfjordskommunen undgår skolelukninger.

Tirsdag behandler kommunens børne- og uddannelsesudvalg et forslag til en ny skolestruktur, og lukninger er ikke en del af planen.

Forslaget bygger på indstillinger fra de enkelte skolebestyrelser, der selv er kommet med bud på besparelser, og allerede inden mødet i udvalget, er det blevet positivt modtaget af politikerne. 

Dagbladet Holstebro-Struer skriver, at udvalgets formand, John Christoffersen (A) bakker op om forslaget, og det samme gør borgmester Marianne Bredal (V).

- Jeg synes, at der er rigtigt mange gode takter i udspillet, og først og fremmest vil jeg gerne kvittere for det store stykke arbejde, som forældrene har lagt hen over det sidste trekvart år, siger borgmesteren til TV MIDTVEST.

En stakket frist

Martina Goul Laursen, der har to børn på Bremdal Skole, var sidste år med til at arrangere et stort borgermøde om udsigten til skolelukninger, og hun er glad for, at Bremdal ser ud til at beholde sin lille skole.

- Det betyder enormt meget. Der er de sidste fem år kommet rigtigt mange tilflyttere i form af børnefamilier, så det er enormt vigtigt, at der er et velfungerende dag- og skoletilbud, siger hun.

Der var oprindeligt lagt op til, at der skulle spares otte millioner på kommunens skoler. Så langt når man langt fra med det nye forslag, der blandt andet går ud på at slå skoledistrikter sammen.

Derfor frygter formanden for skolebestyrelsen på Limfjordsskolen, Carsten Borrisholt, at der er tale om en stakket frist.

- Jeg tror ikke, at planen er særlig holdbar. Jeg tror, at vi om to år står i en situation, hvor vi igen skal finde nogle penge, fordi børnetallet stadigvæk falder, siger han.

Borgmester Marianne Bredal afviser, at politikerne bare udskyder en ubehagelig beslutning til efter kommunalvalget næste år.

- Det mener jeg ikke. Der er nogle virkelig gode linjer i det her forslag, hvor man sparer på administration og ledelse og giver noget manøvrerum til skolerne. Og så skal vi som afledt konsekvens af den her diskussion kigge på frisættelse af folkeskoleområdet, og det glæder vi os rigtigt meget til, siger borgmesteren.