Kort nyt

Send tip, billeder og video til tip@tvmidtvest.dk.
11 minutter siden

Quiz med os: Vind trøjerne fra ”Fodbolddrengene i Rom”

Kunne du tænke dig at vinde en af de her? Deltag i vores quiz.
Kunne du tænke dig at vinde en af de her? Deltag i vores quiz.
Foto: Dan Sørensen

Kunne du tænke dig at få fingrene i en signeret fodboldtrøje? Gustav Isaksens Lazio-trøje eller Rasmus Nissen Kristensens Roma-trøje kan blive din.

Nu starter EM for alvor for Danmark. Og så er det tid til at finde fodboldtrøjerne frem. De to fodbolddrenge fra Rom, Gustav Isaksen og Rasmus Nissen Kristensen, har hver signeret en spillertrøje, som du kan vinde ved at svare på en quiz om dokumentaren ”Fodbolddrengene i Rom.”

Klik her og se serien "Fodbolddrengene i Rom".

Det er en klar fordel, hvis du har set serien om de to fodbolddrenge. Men du kan også tage chancen og krydse fingre for, at heldet er med dig. 

Du skal svare rigtigt på mindst 6 af 10 spørgsmål for at vinde én af de to trøjer. Vi trækker lod blandt de rigtige besvarelser.

Vinderne findes og kontaktes 21. juni. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
51 minutter siden

På med regnfrakken til EM

Har du planer om at se EM kampen mellem Danmark og Slovenien udendørs i dag, er det en god idé at huske en regnfrakke. Det skriver DMI på det sociale medie X. 

Der er nemlig risiko for tordenbyger og lokale skybrud, hvor der nogle steder i Midt- og Vestjylland kan risikere at falde op til mellem 15 og 25 mm regn på 30 min.

DMI skriver, at man bør være opmærksom på, at lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes. 

Kl. 05.39

Skive angreb FCM: Nu reagerer andre klubber

I sidste uge valgte Skive IK at trække sig ud af klubsamarbejdet med FC Midtjylland. Klubben mente, de negative konsekvenser af samarbejdet oversteg de positive.

Nu sætter Skive IK's bestyrelsesformand, Per Andersen, lidt flere ord på. Han er bekymret for de mindre børn i flere superligaklubber

- Vi vil gerne beskytte børnene lidt bedre og tage bedre hånd om dem. De skal nok nå at udfolde deres talent. Det behøver man ikke at gøre, når de er bare ni år gamle, mener han.

Og debatten fylder også i klubber, som stadig er med i FCM-familien. 

Skive IK’s kritik og bekymringerne fra de andre klubber går hovedsageligt på den tidlige og massive træning af børn helt ned til 10 år.

- Jeg kan godt forstå de lokale klubber. Men det er en vej, vi er nødt til at gå, når det er et koncept, der er styret af DBU, siger Thomas Hammelev Larsen, som er leder af FCM klubsamarbejde.

15. jun 2024 kl. 22:03

Regnvejr skabte uheld, der spærrede motorvej

Det var en 20-årig mand, som lørdag kort før middag kørte ind i en anden bil på motorvejen ved Brande. 

Manden kunne ikke styre sin bil på grund af den megen regn.

Akvaplaning og for høj fart forholdene taget i betragtning betød, at den 20-årige mand ikke kunne fuldføre en overhaling, han var i gang med. I stedet skred han ind i siden på den bil, han ville overhale.

Den 20-årige mand fra Nykøbing Mors kørte ind i en 71 -årig mand, der bor i Flemming nær Horsens. Den 71-åriges bil røg ind i autoværnet.

Ingen af de to chauffører kom alvorligt til skade, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Ole Vanghøj.

Det er endnu for tidligt at sige, om den 20-årige morsingbo kan se frem til en sigtelse for uheldet.

Motorvejen var kortvarigt spærret nær afkørsel 10 Brande S, har Brand & Redning MidtVest tidligere oplyst.

15. jun 2024 kl. 19:25

Politi reagerer på mistanke om forgiftning

Nu reagerer politiet på mistanken om drugging ved Ikast Musikliv og kommer med en generel opfordring.

- Hvis man føler, man har fået noget mistænkeligt i sine drikkevarer, skal man ret hurtigt rette henvendelse til politiet for at anmelde det, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Ole Vanghøj.

Vagtchefen fortæller lørdag, at politiet ikke har modtaget nogen anmeldelser om drugging ved musikfestivalen Ikast Musikliv.

For at hjælpe politiet med at opklare sager om drugging, kan de mulige ofre med fordel huske at få det glas med, hvor de mistænker der er kommet stoffer i.

Politiet vil så sørge for, at der bliver taget prøver fra glasset og også eventuelle blodprøver af ofret.

15. jun 2024 kl. 18:26

Alle er i fare for at blive forgiftede

En ung kvinde, som nogen forsøger at udnytte seksuelt. Det er som regel det offer, folk tænker på, når man taler om drugging, hvor nogen putter stoffer i andres drinks.

Men sådan behøver det langt fra at være. Alle kan blive ofre for såkaldt drugging, mener Kenneth Lavrsen.

- Dem, der gør noget dumt ved andre, er overalt. Man kan ikke være sikker, siger Kenneth Lavrsen.

Han er vagtleder for de frivillige samaritter under Dansk Folkehjælp.

Og de mulige ofre for drugging har ændret sig de seneste år, har han lagt mærke til.

- Før skete drugging for at udnytte kvinderne. Nu bliver det også gjort for bare at ødelægge festen for folk, siger samaritternes vagtleder.

15. jun 2024 kl. 18:23

Efter stort toguheld - nu kører trafikken igen

Toget kører igen normalt mellem Silkeborg og Laven. Det oplyser Banedanmark til TV MIDTVEST.

Flere tog har ellers været aflyst eller forsinkede fra fredag aften til lørdag eftermiddag, fordi et tog fredag aften blev afsporet ved Laven.

Toget bragede sammen med en bigballe og frontlæsseren på en traktor, der forsøgte at fjerne bigballen. Og selv efter det beskadigede tog blev trukket væk lørdag omkring klokken 11, gav kollisionen problemer for togtrafikken.

Den megen halm generede nemlig de sensorer, som skulle vise, om der var fri bane på den ensporede togstrækning. Derfor blev togene nødt til at holde stille og vente på et manuelt signal for, hvornår de måtte køre frem.

Men det problem er nu løst, og togene kører normalt, oplyser Lars Kristensen, der er sikringstekniker ved Banedanmark

15. jun 2024 kl. 18:13

Forberedelse skal holde cyberkrig væk

Det bedste værn mod hybridtrusler som cyberangreb er at have et robust samfund, siger forsker.

Det vil have en afskrækkende effekt på cyberkriminelle og andre, der kunne ønske at udføre sabotage mod Danmark, at danskerne bliver bedre forberedt på kriser.

Det siger katastrofeforskeren Rasmus Dahlberg.

Han er leder for Forsvarsakademiets Center for Samfundssikkerhed.

- Hybridtrusler som cyberangreb eller sabotage mod forsyninger er svære at respondere på militært, fordi det blandt andet kræver, at man kan dokumentere, hvem der står bag.

- Det bedste værn mod dem er derfor den generelle robusthed i vores samfund, som har en afskrækkende effekt, siger han.

15. jun 2024 kl. 17:24

Mikel og Gustav jagter stjernestatus

- Det er vigtigt at have et mål at arbejde efter. Hvis der ikke er en drøm eller et mål, man arbejder efter, så ville det hele være meningsløst.

- Man vågner op hver dag og vil gerne være bedre for at nå det mål.

Sådan lyder det fra Mikel Gogorza og Gustav Bjerge, som begge er U19-spillere og en del af Akademiet hos FC Midtjylland.

De drømmer om at gøre fodbold til deres levevej og spille på de helt store scener, ligesom holdkammerater før dem har gjort det.

Listen tæller blandt andre Simon Kjær, Pione Sisto, Erik Sviatchenko, Rasmus Nissen Kristensen og Gustav Isaksen.

De to sidstnævnte åbner op om deres liv og karriere i hver deres italienske storklub i TV MIDTVEST-dokumentaren Fodbolddrengene i Rom.

15. jun 2024 kl. 17:04

Slutspurt sikrer thyboer overlevelse

Thisted FC vandt lørdag rivalopgøret ude mod Skive IK med 2-1. Sejren i sidste spillerunde i 2. division sikrer thyboerne endnu en sæson i landets tredjebedste række.

Lørdag vendte TFC 1-0 til Skive til 2-1 til thyboerne. Og med sejren slutter TFC to point over nedrykningsstregen. Nedrykkerne bliver i stedet Brandbrand IF og FA 2000 fra Frederiksberg.

Skive IK havde ikke andet end de tre point at spille om lørdag, for de kunne hverken rykke op eller ned.

15. jun 2024 kl. 16:59

Blev 55-årige Michael forgiftet? Fik blackout efter fire øl

55-årige Michael Nyborg var fredag klar til at høre Malte Ebert til musikfestivalen Ikast Musikliv.

Men familiefaren fra Ikast kan stort set ikke huske den tidlige aftenkoncert, for han fik blackout, selvom han kun havde drukket fire øl.

- Jeg kan huske den første halve time af koncerten, og derefter er jeg fuldstændig blank, siger salgschefen fra Ikast.

Familiefaren er sikker på, at nogen har puttet stoffer i hans drikkevarer.

- Det må der jo have været, for fire øl gør jo ikke, at jeg går totalt i blackout.

Festivalen selv kan hverken bekræfte eller afkræfte, at nogen er blevet drugged fredag aften.

- Vi har opmærksomhed om det i vores barer. Der er ikke nogen, der har oplevet noget omkring det, andet end at vi ved, det er en problemstilling i nattelivet generelt.

- Vi har kunnet konstatere, at der er nogle, der har haft nogle mærkelige oplevelser, men jeg er selvfølgelig ked af, hvis det er det (drugging red.), der er foregået, siger formanden for Ikast Musikliv, Stephan Olesen.

15. jun 2024 kl. 14:23

I dag spiller Thisted FC for overlevelse

Knald eller fald.

Det er scenariet for Thisted FCs bedste herrehold, der i sæsonens sidste kamp i dag mod Skive IK spiller for endnu en sæson i 2. division.

På klubbens hjemmeside står der, at Thisted Forsikring har sponsoreret gratis busser til holdets fans, så man får de bedste forudsætninger for opbakning på sidelinjen. På Facebook skriver thyboerne lørdag eftermiddag, at der forud for kampstart har været fuld skrald på lægterne på udebaneafsnittet.

Skive IK er allerede sikret at spille i 2. division den kommende sæson. Klokken cirka 16 står det klart, om Thisted FC gør Skive selskab.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
15. jun 2024 kl. 14:14

Maibritt så Niels og hans brændende bil midt på motorvejen

Sammen med sin mand kom Maibritt Rathje kørende på motorvejen ved Herning, da de så en kæmpe røgsky stå op fra en sort BMW.

Bilen tilhørte Niels Bach fra Bryrup, der efterfølgende har udtrykt stor taknemlighed for den hjælp, han fik af parret.

15. jun 2024 kl. 14:06

Beredskabsstyrelsen kommer med tjekliste

I en helt ny udgivelse fra Beredskabsstyrelsen er der en tjekliste over, hvad for nogen produkter man bør sørge for at have på lager derhjemme:

  • Vand – cirka tre liter per person per dag
  • Mad, der er langtidsholdbar og nem at tilberede
  • Nødvendig medicin og førstehjælpskasse
  • Tæpper, dyner og tøj til at holde varmen
  • Nødvendige hygiejneartikler, såsom toiletpapir, bleer, bind og tamponer
  • Powerbank, lommelygte, batterier, fysiske betalingskort og kontanter
  • En FM-radio, der er batteri- eller solcelledrevet eller har håndsving
15. jun 2024 kl. 13:16

Minister opfordrer folk til at 'preppe'

I tilfælde af hybridangreb eller krisesituation skal borgerne kunne klare sig selv i tre dage, lyder det fra forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Lørdag eftermiddag er han på talerstolen, hvor han løfter sløret for trusselsbilledet. 

Senere i dag lørdag vil han på et pressemøde komme nærmere ind på beredskabsplanen. 

15. jun 2024 kl. 12:40

Uheld ved Brande

Der er sket et uheld på rute 18 fra Herning mod Vejle ved frakørsel 10 Brande S. 

Brand & Redning MidtVest oplyser klokken 12.30, at motorvejen var spærret i kort tid, mens en bil blev flyttet, men at der igen skulle være åbent i begge retninger.  

15. jun 2024 kl. 12:14

Nu er Theo på vej til sin mulige redning

Theo på otte år mistede synet for et år siden. Nu samler hans mor ind til en behandling i Spanien.
Theo på otte år mistede synet for et år siden. Nu samler hans mor ind til en behandling i Spanien.
Foto: Jakob Fenger, TV MIDTVEST

Nu er otte-årige Theo fra Spjald på vej til Spanien med sin familie. På mandag påbegynder han nemlig et behandlingsforløb i Estepona i det sydlige Spanien, som måske kan give ham synet tilbage. 

Theo, der bor i Spjald mellem Holstebro og Skjern, mistede i juni 2023 sit syn, efter han i halvandet år havde haft problemer med øjnene.

Undersøgelser hos læger, øjenspecialister og sygehusbesøg gav ingen afklaring eller nogen klar diagnose på, hvad vestjyske Theo fejlede.

Theos mor, Malene Vestergaard Andersen, har derfor valgt at søge hjælp i Spanien. Her har hun snakket med en klinik, der tilbyder behandlinger i et trykkammer, og de mener, at behandlingen muligvis kan hjælpe på Theos syn.

I alt skal Theo igennem 29 behandlinger over den næste måned.  

TV MIDTVEST rejser med Theo og familien til Estepona, og du vil derfor løbende kunne følge med i, hvordan det går Theo.

15. jun 2024 kl. 11:52

Risiko for skybrud

DMI varsler om lokale skybrud i løbet af lørdag. Lige nu er regnen kraftigst i det centrale og vestlige Jylland - særligt omkring Herning, Holstebro, Silkeborg og Lemvig. Regnen bevæger sig nordpå, hvilket betyder at Salling, Mors, Thy og Viborg-kanten vil blive ramt senere.

15. jun 2024 kl. 11:37

Fodboldchefer er klar til shop-amok

Lørdag åbner fodboldens sommer-transfervindue, så nu kan fodboldcheferne gå shop amok.

Noget tyder på, at der både skal købes og sælges fodboldspillere i de midt- og vestjyske superligaklubber. Læs her mere om, hvad der sker i din klub:

15. jun 2024 kl. 11:35

Politiet har modtaget henvendelser efter overfald på åben gade

Politiet står lørdag formiddag lidt bedre end fredag aften i en sag om et overfald på åben gade i Ikast.

- Vi har fået et par vidnehenvendelser, men hører fortsat gerne fra flere, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jan Nørrum.

Fredag aften klokken 18.01 fik politiet en anmeldelse fra en mand, der fortalte, at fire for ham ukendte mand overfaldt ham på åben gade og blandt andet tildelte ham spark.

Anmelderen kunne ikke give signalement på mændene, så derfor bad politiet vidner om at henvende sig. Det har flere nu gjort og vagtchefen oplyser, at de bliver afhørt af lokalpolitiet den kommende uge.

Episoden fandt sted omkring adressen Strøget 55 i Ikast. Politiet har ingen grund til at tro, at der er risiko for, at andre også kan blive overfaldet.

- Ofret skal selvfølgelig tilses, men umiddelbart tyder det på, at han er sluppet med knubs, lød det fra vagtchef fredag aften Ole Vanghøj.