Kort nyt

Her får du dagens midt- og vestjyske nyheder i kort form. Du kan sende tips, billeder og video til tip@tvmidtvest.dk.
51 minutter siden

Politi ransagede hos personer, der er mistænkt for at købe ulovlige piller

23 personer i Holstebro, Struer og Aulum fik tirsdag besøg af Midt- og Vestjyllands Politi til en ransagning.

Det skyldes, at de er blevet mistænkt for at have købt ulovlige Tramadol-piller, skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

I august fandt en gruppe skoleelever en pose med piller i et skovområde i Holstebro. Samme dag anholdt politiet en 20-årig mand i sagen, lyder det.

I forbindelse med efterforskningen fandt politiet en salgstelefon. Det er den, som har gjort, at politiet har kunnet identificere de formodede købere.

- Vi ser flere og flere, som bliver taget med tramadol-piller, og vi er meget bekymrede for den tendens, da det er et stærkt vanedannende stof, siger politikommissær Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro i pressemeddelelsen.

54 minutter siden

Bayern-træner har vågent øje på tidligere FCM-talent

Indimellem render en ung dansk knægt rundt blandt stjernerne i Bayern München.

17-årige Jonathan Asp Jensen tog sidste år skridtet fra FC Midtjylland til den tyske storklubs ungdomsafdeling.

I München har han flere gange trænet med førsteholdet, beretter Bayern-træner Thomas Tuchel, som udmærket kender det danske talent.

- Min forventning er, at han bliver ved med at arbejde, er beskeden og giver den gas hele tiden.

- Han har ikke mange kilo på kroppen, så han bliver nødt til at få nogle flere muskler. Han har en god blanding af selvforståelse og beskedenhed. Han har et godt overblik, som er utroligt for hans alder, siger Tuchel.

Den seneste dansker, som nåede hele vejen til førsteholdet på Bayern Münchens herrehold, var Pierre-Emile Højbjerg, som forlod klubben for otte år siden.

Kl. 07.17

Stor travlhed hos autohjælp: Biler vil ikke starte

Onsdag morgen oplever SOS Dansk Autohjælp stor travlhed, fordi biler ikke vil starte efter en nat i dybfryseren.

- Langt størstedelen af vores assistancer her til morgen har været til starthjælp, siger Anette Bjørn Juncher, der er vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp. 

- Vi har selvfølgelig også ekstra travlt om morgenen, hvor alle skal ud at køre, uddyber hun. 

I Midt- og Vestjylland er de rykket ud til i alt 40 sager onsdag morgen, hvoraf halvdelen har været assistance til bilbatteri, der har haft en lidt for kold nat. 

- I går havde vi også godt 200 sager i hele landet. Det er omkring dobbelt så mange som på en almindelig tirsdag, siger Anette Bjørn Juncher. 

Hun fortæller desuden, at det særligt er når temperaturen har været under minus 10 grader, at bilerne får problemer med at starte. 


Kl. 06.20

Lige nu: Fuld gang i saltningen af de iskolde veje

En bidende kold nat kræver en masse salt på de isglatte veje. 

Derfor kører saltbilerne nærmest overalt i landsdelen i nat og her til morgen. Det kan man følge med i på trafikinfo.dk. 

På nedenstående billede kan man se præcist, hvor saltbilerne kører her til morgen. 

De røde veje betyder, at saltbilerne kører lige nu (mellem klokken 7 og 8 red.), mens de gule veje indikerer, at der er blevet saltet indenfor de seneste 12 timer.  

Saltning
Foto: Grafik - Vejdirektoratet
Kl. 05.55

Iskold nat - her er der sne i vente

Natten til onsdag har været en kort fornøjelse i det midt- og vestjyske.

- I Karup-området har temperaturen været nede på -11 grader, siger Klaus Larsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Samtidig fortæller han, at det langs vestkysten har været en smule mildere.

- Her har temperaturen været nede omkring -4 grader.

Op ad dagen vil temperaturen stige en smule, men fortsat befinde sig under frysepunktet. I perioder vil solen også kigge frem, fortæller meteorologen.

Desuden skriver TV 2 Vejret, at der er risiko for sne i landsdelen. I den nordvestlige del af landsdelen kan da falde op mod 10 centimeter sne. 

Kl. 05.21

Kinesere fik gennemgang af moderne kampvogn

To militære repræsentanter fra den kinesiske forsvarsattaché deltog i september i et besøg hos Jydske Dragonregiment, hvor der var gennemgang af en Leopard 2-kampvogn.

Det fremgår af en aktindsigt, som TV MIDTVEST har fået.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har tidligere vurderet, at Kina udgør en stor spionagetrussel mod Danmark.

Forsvarskommandoen oplyser til TV MIDTVEST, at kineserne og de øvrige deltagere udelukkende har fået en gennemgang af ikke-klassificerede oplysninger. Det vil sige oplysninger, der ikke er hemmelige.

Derudover har Forsvarskommandoen, som har stået for besøget, ikke yderligere kommentarer.

28. nov 2023 kl. 19:37

Thisted eller Thy? Nu har byrådet taget stilling

Nu står det klart. 

Et flertal i kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune har netop besluttet at gå videre med forslaget om at tage navneforandring.

Det er borgmester Niels Jørgen Pedersen (V), der har fremsagt forslaget om, at Thisted Kommune bør skifte navn til Thy Kommune. Det har han gjort, fordi han blandt andet mener, at ordet Thy har opnået en branding-værdi, som Thisted ikke har.

Det er han tilsyneladende ikke den eneste i kommunalbestyrelsen, der mener, for i alt har 17 ud af 27 byrådsmedlemmer valgt at bakke op om et navneskifte.

Nu skal forslaget i første omgang sendes ud som digital høring til borgerne i kommunen, før lokalpolitikerne igen skal behandle sagen.

Den 27. februar vil byrådet så træffe den endelige afgørelse ud fra borgernes høringssvar, som de får mulighed for at svare på i januar.

28. nov 2023 kl. 17:18

Julesild er en stor succes

Interessen for Pouls Julesild vokser og vokser.

- Jeg ville lave en sild, som var noget ud over det sædvanlige, og det lykkedes, fortæller Poul Laursen, der er manden bag opskriften.

Han "opfandt" silden i slutningen af 60'erne, og siden har han solgt succesen videre - til en anden Poul, selvfølgelig. 

- Da han ville sælge, tænkte jeg: "Det er jo nogle gode sild." Så jeg købte konceptet, fortæller Poul Kærgaard, der ejer Vilsund Blue.

28. nov 2023 kl. 16:31

Sigtet for krænkelser på skole

Politiet har sigtet en person i en sag om krænkelser på Snejbjerg Skole. 

Flere børn fra 6. klasse fra skolen har fortalt, at en nu tidligere mandlig ansat  har rørt ved dem på upassende måder og krænket dem, skriver Herning Folkeblad.

- Jeg kan bekræfte, at vi har snakket med børnene, og at vi har talt med den person, der er blevet anmeldt, siger Lars Boe Larsen, der er efterforskningsleder hos lokalpolitiet i Herning, til TV MIDTVEST.

Han ønsker dog ikke at bekræfte, hvem den sigtede er. Derfor vil han heller ikke kommentere, om den mand, børnene har talt om, også er den person, der er sigtet i sagen.

28. nov 2023 kl. 15:18

DF trækker sig fra budgetforlig

Dansk Folkeparti kan ikke stå inde for den budgetaftale for 2024, som er indgået i Region Midtjylland.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse. 

Det er blandt andet planerne om en større besparelse på Regionshospitalet Silkeborg, der får partiets to regionsrådsmedlemmer, Lone Langballe og Inger-Marie Tryde, til at trække sig fra aftalen. 

- Udgifterne til Novo-medicinen Wegovy og Ozempic er steget voldsomt på grund af den nye aftale med PLO, Praktiserende Lægers Organisation. Det er regionerne, der skal afholde disse udgifter, uden at vi kompenseres, samtidig med at staten tjener stort på den nye medicin på grund af ekstra skatteindtægter. Dét, synes vi, slet ikke er rimeligt, siger de to DF-politikere i pressemeddelelsen og tilføjer

- Vi er som regionsråd stillet overfor valget, om vi vil overholde budgetloven eller overholde patientrettighederne. Som regionsråd har vi et ansvar for både patienter og sundhedspersonale, og det ansvar kan vi ikke leve op til. Vi er de facto sat under administration, og derfor kan vi ikke længere tage ansvar for budgettet.

28. nov 2023 kl. 14:29

Sensorer skal advare Banedanmark om ekstremt vejr

Banedanmark fået et nyt værktøj, som skal gøre det lettere at forudse, hvor der kan opstå udfordringer for togdriften som følge af ekstremt vejr. 

Værktøjet består af 1200 sensorer, som fordeles ud over jernbanesystemet. De kommer til at overvåge og sende information om vejret på det enkelte sted til Banedanmark.

Ifølge Banedanmark vil detaljegraden af informationerne fra sensorerne være markant højere, end den information styrelsen i dag får fra DMI.

28. nov 2023 kl. 13:05

Udskrevet FCM-keeper kigger ind i længere pause

FC Midtjylland-målmand Martin Fraisl er sluppet uden større skader, men østrigeren står foran en længere pause.

Det meddeler FCM tirsdag på klubbens hjemmeside.

Den 30-årige østriger blev mandag aften fragtet væk på en båre og kørt på hospitalet, hvor han er blevet undersøgt og skannet, efter at han kom til skade i en superligakamp mod Silkeborg.

Hjemmeholdets Alexander Lind jagtede bolden og med knæet ramte Silkeborg-angriberen den fremadstormende FCM-keeper i hovedet.

Martin Fraisl mistede en kort overgang bevidstheden, men han var alligevel i stand til at hæve armene og klappe, da han blev båret fra banen.

Undersøgelserne på hospitalet viser ingen større skade, men han forventes alligevel ude i en længere periode, skriver FCM.

Alexander Lind blev udvist for forseelsen, og Silkeborg-spilleren har efterfølgende undskyldt episoden på det sociale medie Instagram.

FC Midtjylland vandt opgøret med 4-1 og indtager Superligaens andenplads med samme pointantal som førerholdet fra FC København.

28. nov 2023 kl. 10:33

Tissetrang og hue i underbukserne koster bøde

Tre fodboldfans fik en sigtelse fra politiet med hjem, da de mandag aften så Superligakampen mellem Silkeborg IF og FC Midtjylland.

En 62-årig mand stillede sig op og tissede i fanzonen uden for stadion, lige da kampen var slut. Han kan nu se frem til en bøde.

En 20-årig mand gemte en elefanthue i sine underbukser og bliver derfor sigtet for at overtræde maskeringsforbuddet.

En 24-årig mand fra Herning kan også se frem til en bøde. Han havde to joints på sig og sigtes derfor for at besidde stoffer.

Det fortæller politikommissær fra lokalpolitiet i Silkeborg John Toft.

28. nov 2023 kl. 10:28

Direktør stopper efter ét år

Julie Rokkjær Birch stopper som direktør på Museum Jorn for i stedet at tiltræde stillingen som direktør ved Den Gamle By i Aarhus. 

Hun har været museumsdirektør i et år.

28. nov 2023 kl. 08:47

Karup er koldest i hele landet

Tirsdag morgen har været koldest i Karup. Her er temperaturen målt til minus 8 grader. 

Og en prognose fra DMI peger på, at det ikke er spild af tid at finde det varme overtøj frem og få vinterdæk på bilen, for der er mere frostvejr på vej.

28. nov 2023 kl. 07:12

Nu undskylder SIF-angriber

Silkeborg-angriberen Alexander Lind, Superligaens topscorer, er ked af sin tackling på Martin Fraisl.

- Undskyld.

Sådan lyder det sent mandag på det sociale medie Instagram fra Silkeborg-angriberen Alexander Lind, der tidligere på aftenen var involveret i en uhyggelig situation med FCM-keeperen Martin Fraisl.

Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem de to klubber Fraisl i hovedet med sit knæ. Målmanden måtte bæres fra banen, og Lind fik direkte rødt kort.

- Først og fremmest er jeg rigtig ked af at skuffe holdet og de fans, som var mødt op til kampen i dag, skriver Lind.

- Samtidig er jeg virkelig ked af, at min tackling på Fraisl var så grim. Kunne aldrig drømme om at skade nogen eller gøre nogen ondt på en bane, hvilket min reaktion sagde alt om.

Fraisl blev efter uheldet kørt på Regionshospitalet Viborg for at blive tjekket.

Før Fraisl blev båret ud af banen på en båre, kom østrigeren til bevidsthed igen, og han nåede lige at udveksle et par ord med midtjydernes anfører, Henrik Dalsgaard, på vej ud.


28. nov 2023 kl. 07:03

Indkøbstur endte med peberspray

En 25-årig mand fra Skive kan forvente at få tre sigtelser med hjem, efter han mandag aften besøgte et supermarked.

Først råbte han og generede kunder og ansatte i 365 discount så meget, at politiet blev tilkaldt. Det koster en sigtelse for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

Så ville han ikke følge med politiet, som derfor så sig nødsaget til at bruge peberspray for at få ham i håndjern. Det koster en sigtelse for at modsætte sig anholdelse.

Desuden fandt politiet hash på ham. Det koster en sigtelse for besiddelse af stoffer. Det oplyser Simon Skelkjær, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden har overnattet i detentionen og skal afhøres tirsdag morgen, inden han bliver løsladt, forklarer vagtchefen.

28. nov 2023 kl. 06:17

Flere tog med mindre plads

Der bliver mindre plads i flere tog her til morgen. For både mellem Herning og Aarhus samt mellem Struer og Aarhus kører toget kun med et enkelt togsæt.

Det gælder for turen Aarhus-Struer klokken 6.23 og Herning-Aarhus 6.24 her tirsdag morgen. I begge tilfælde bliver der indsat supplerende busser på dele af strækningen. Fra Silkeborg til Viby kører en bus klokken 7,  og fra Bjerringbro til Viborg kører bussen klokken 7.15.

Hvis der kommer flere ændringer i Arrivas afgange, kan du holde øje med dem her.

28. nov 2023 kl. 06:09

Kommune tager stilling til navneskift

Thisted Kommune skal måske til numerolog. I hvert fald skal politikerne tirsdag aften tage stilling til, om kommunen skal skifte navn.

Alternativet er Thy Kommune, og forslaget blev i første omgang luftet af borgmester Niels Jørgen Pedersen (V) i oktober.

Han mener, Thy viser mere fællesskab og i højere grad favner hele kommunen end det nuværende navn. 

Samtidig vækker Thy i højere grad genkendelse, fordi Thy har fået positiv omtale i flere internationale medier, og både områdets museum og nationalpark har Thy i navnet.

- Thy er det, der binder os sammen. Det er det, der signalerer fællesskab for hele vores kommune. Thy er vores identitet i dag. Det er ikke Thisted, siger borgmester Niels Jørgen Pedersen (V).

27. nov 2023 kl. 22:30

Thomasberg til sportskommentator: - Du har også prøvet at tabe hovedet

FC Midtjylland ligger nu på en delt førsteplads i Superligaen, efter ulvene mandag aften besejrede Silkeborg IF med 4-1.

Dermed har FCM ikke tabt de seneste ti Superliga-kampe, og derfor var det da også en tilfreds Thomas Thomasberg, som TV MIDTVEST fangede umiddelbart efter kampen.

FCM-træneren fremhævede blandt andet en god anden halvleg fra sine spillere, og så glædede han sig også over, at holdets østrigske målmand Martin Fraisl lyder til at være ok oven på et voldsomt sammenstød med Silkeborg IFs Alexander Lind.

Du kan se hele interviewet med Thomas Thomasberg lige her, hvor FCM-træneren undervejs også havde overskud til at sende en stikpille afsted imod TV MIDTVESTs sportskommentator, Dan Sørensen. 

6:34