Ekspert om Vingegaards Tour-chancer: - Jeg tror, det bliver meget meget spændende

Cykelekspert Rolf Sørensen tror på Vingegaards genoptræning. Men han understreger også, at rivalen Pogacar er stærkere end nogensinde.

1:14

Jonas Vingegaard er tilbage på landevejene efter et voldsomt styrt i april - og efter to dages forsøg på at få syn for sagn fik TV MIDTVEST endelig et glimt af Tour-vinderen, der mandag susede forbi på en træningstur i hjembyen Glyngøre.

- Umiddelbart kan man ikke se, han har været skadet i 1,5 måned, lød det fra TV MIDTVESTs reporter på stedet Simon Hyllested.

Spørger man Rolf Sørensen, der er cykelekspert på TV 2 Sport, er der da også håb for en genoptræning med fart på.

- Det er helt sikkert mit indtryk, ellers vinder man ikke to gange Tour de France, siger han.

3:07
Se interviewet med Rolf Sørensen her.

Men tiden går hurtigt, og den dobbelte Tour-vinder har ikke meget træningstid at løbe på, hvis han skal være klar til dette års Tour de France, understreger eksperten.

- Der skal ske en progressiv kurve, der går meget opad ret hurtigt, siger han.

- Vi ved, hvad han er lavet af - det har vi også fået at vide af hans træner. Og han kommer kun (til Tour de France, red.), hvis han er på 100 procent, han kommer ikke på 95 procent. Hvis han kommer, så er det fordi, han er kampdygtig nok til at køre med om sejren.

Hvis Vingegaard melder klar til Tour-start, spår Rolf Sørensen et aldeles tæt løb, når han skal kæmpe for hattrick.

- Pogacar er bedre, end han nogensinde har været. Sådan ser jeg det, det er min vurdering, siger han. 

- Men han (Vingegaard, red.) har altså vundet Tour de France to gange i træk - sidste år med næsten syv minutter - så jeg tror, det bliver meget meget lige og meget meget spændende.