Storcentre må åbne mandag: - Det bliver en festdag

I morgen kan landets storcentre igen slå dørene op. Det er noget, de har set frem til i J.P. Jacobsen centeret i Thisted

De forretningsdrivende glæder sig i J.P. Jacobsen centeret i Thisted, hvor de sidste forberedelser er ved at blive gjort, så centeret kan åbne sikkert og forsvarligt for de handlende i morgen.

- Det bliver en festdag. Hvis man glæder sig til juleaften, så glæder vi os i hvert fald også til i morgen, siger butiksejer Per Overgaard, og centerlederen Christina Kromann bakker ham op:

- Det hele har været mørkt og lukket ned, så vi glæder os vanvittigt til at åbne gitteret op i morgen og få kunderne ind i huset igen, siger hun.

Fra klokken halv ti mandag kan de nemlig igen slå dørene op til storcenteret efter at have været lukket i knap to måneder. Og de er sikre på, at de efter i dag kan leve op til kravene i forhold til corona-sikkerhed.

Per Overgaard har købt den helt store dunk med håndsprit, så kunderne kan blive desinficeret grundigt på vej ind og ud af skobutikken.
Per Overgaard har købt den helt store dunk med håndsprit, så kunderne kan blive desinficeret grundigt på vej ind og ud af skobutikken.
Foto: Sofie Kyed, TV MIDTVEST

- Vi får sat spritstandere op og afstandsmarkeringer på gulvet. Vi overholder de retningslinjer, der er til et center som vores, siger centerleder Christina Kromann.

Nogle kunder nervøse

Men hvor butiksejeren og lederen i centeret er fuldstændig overbeviste om, at åbningen er forsvarlig, så er stemningen blandt kunderne lidt mere delt. Nogle er nervøse.

- Jeg er lidt bange for, om vi kan overholde de retningslinjer, for ellers risikerer vi jo at blive sat tilbage til en nedlukning helt som før. Så jeg håber, at folk vil tage det seriøst, siger Maria Uhlig Thomsen.

Andre er mere optimistiske omkring åbningen af samfundet.

- Vi kan jo ikke være nedlukket for evigt, og det ser jo ud til at fortsætte det her. Og vi har ikke ret mange smitttede i Thy, og vi kan sagtens gøre det på en ordentlig måde, siger Ester Jørgensen.

Tema

Coronavirus