Mand blev klemt ihjel under bigballe - Nu har arbejdsgiveren fået et strakspåbud

En arbejdsgiver fra Thy har fået et påbud fra Arbejdstilsynet, efter en af hans medarbejdere tidligere på måneden mistede livet i en arbejdsulykke.

Efter at en 27-årig mandlig landbrugsmedhjælper den 6. februar blev klemt ihjel under en 400 kilo tung bigballe på en gård i Thy, har arbejdsgiveren nu fået et påbud fra Arbejdstilsynet. Det viser en aktindsigt, som TV MIDTVEST har fået.

Ulykken skete, da landbrugsmedhjælperen skulle strø halm ud til landbrugets grise. Medhjælperen havde ifølge arbejdsgiverens forklaring fået at vide, at han skulle bruge en af de to bigballer, der var sat frem på gulvet i laden.

Den 27-årige medhjælper havde i stedet taget en fra en stor stak halmballer, der også stod i laden. Det betød, at stakken blev ustabil, og en bigballe faldt derfor ned og landede på den 27-årige mand.

Ulykken skete på en gård mellem Vang og Sjørring i Thisted Kommune. I påbuddet til arbejdsgiveren skriver Arbejdstilsynet:

- I har fået påbud om at sikre, at der er truffet effektive foranstaltninger til at forebygge risiko for sammenstyrtning eller nedstyrtning af bigballer.

Den 27-årige landbrugsmedhjælper havde forud for ulykken arbejdet på gården i fem år og havde haft det at strø halm ud til grisene som daglig opgave. Arbejdsgiver Lars Erik Korsgård er dybt berørt af situationen.

- Jeg har fået at vide af Arbejdstilsynet, at jeg skal instruere mine medarbejdere i, hvordan man skal gøre, men det har jeg gjort mange gange. Arbejdstilsynet har sagt til mig, at der ikke er noget som helst galt. Man vil altid modtage et påbud, når der sker sådan en forfærdelig ulykke her, og det er frygteligt det, der er sket, fortæller arbejdsgiver Lars Erik Korsgård.

Arbejdstilsynet vil nu vurdere, om der er grundlag for at melde virksomheden til politiet eller give den en bøde. 

TV MIDTVEST 6. Februar 2020: En 27-årig mand er torsdag eftermiddag blevet klemt ihjel under en 250 kilo tung bigballe i en lade ved Thisted.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.