Antallet af arbejdsulykker i landbruget stiger

Torsdag døde en landbrugsmedhjælper, mens han var på arbejde i Thy. Landbrugsfaget er generelt plaget af mange arbejdsulykker. Det vil Landbrug & Fødevarer nu gøre noget ved.

Det er farligt at være landmand.

I går omkom en landbrugsmedhjælper, mens han var på arbejde i Thy, og landbrugsfaget er generelt plaget af mange arbejdsulykker.

- Landbruget er jo et erhverv, hvor der er mange maskiner og store dyr. Vi har noget teknik, som er farlig. Der har været tradition for i landbruget, at man kan klare mange ting selv, og den tradition skal man kigge ind i og sige, at det måske ikke er alle ting, hvor det er risikoen værd, fortæller Henrik Hardboe Galsgaard, der er administrerende direktør i LandboThy.

I går omkom en landbrugsmedhjælper, mens han var på arbejde i Thy, og landbrugsfaget er generelt plaget af mange arbejdsulykker.

Styrket indsats mod arbejdsulykker

I 2015 var der 854 ulykker i landbruget og fiskeriet. Tre år senere var tallet vokset til 1015.

Derfor vil landboforeningerne nu styrke indsatsen mod arbejdsulykker.

- Den ene af aktiviteterne er at sætte fokus på de unge. Vi kan se, at cirka 40 procent af ulykkerne er blandt de unge under 40, fortæller Henrik Hardboe Galsgaard.

Landbrug & Fødevarer har blandt andet et mål om at sænke antallet af alvorlige arbejdsulykker med 25 procent i løbet af de kommende to år.

MÅLSÆTNING

Den 27-årige landbrugsmedhjælper blev klemt ihjel, da han fik en 250 kilo tung bigballe ned over sig.