Bekymret færdselsleder: - Vi ser for mange tilfælde af spirituskørsel

Midt- og Vestjyllands Politis færdselsleder er bekymret over de seneste dages spirituskontrol.

Henover weekenden har Midt- og Vestjyllands Politis haft ekstra bemanding på vejene for at kontrollere for spirituskørsel. Det har resulteret i 14 tilfælde af spirituskørsler og tre deciderede ulykker på baggrund af spiritus i perioden mellem torsdag-søndag. Det bekymrer færdselslederen. 

quote14 tilfælde af spirituskørsel på fire dage er alt for mange.

Jørgen Christensen, Færdselsleder, Midt- og Vestjyllands Politi

- Vi ved jo godt, at jo større en indsats vi sætter ind, jo flere fanger vi, men 14 tilfælde af spirituskørsel på fire dage er alt for mange, siger Jørgen Christensen, leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

De tre færdselsulykker resulterede heldigvis ikke i nogen personskader, men det er alligevel ifølge Jørgen Christensen et udtryk for en kedelig tendens. 

I 2018 har Midt og Vestjyllands Politi indtil videre registreret 659 tilfælde af spirituskørsel. Med det forventer man, at tallet kommer til at ende på nogenlunde samme niveau, som det forgangne år. I 2017 registrerede Midt og Vestjyllands Politi 750 tilfælde af spirituskørsel.

- De seneste ti år er det stille og roligt gået ned ad, men siden 2015 er det gået op ad. Det er bekymrende, fortæller Jørgen Christensen.  

I alt kontrolleres 12.000 bilister på årsbasis for spirituskørsel. 

Hvis du vil høre mere til Jørgen Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi, så gæstede han podcasten Køreturen i september måned. Den kan findes her:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.