Podcast: Så familie blive knust i spritulykke: – Det var forfærdeligt

​I denne uges udgave af podcasten Køreturen kan du møde lederen af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, Jørgen Christensen, der har oplevet, hvor galt det kan gå i trafikken mange gange i sit arbejdsliv. Særligt én episode glemmer han aldrig igen.

Det er 20 år siden, en biljagt endte grueligt galt i krydset mellem Fruehøjvej og Gammel Landevej i Herning, men alligevel husker Jørgen Christensen, leder af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, stadig oplevelsen helt tydeligt.

To unge mænd, der var påvirkede af alkohol, forsøgte at flygte fra politiet inde i byen, og få øjeblikke senere bragede de ind i en bil, som tilfældigt kørte forbi.

I bilen sad der en familie.

- Det var bare et forfærdeligt billede at komme hen til det køretøj. Der sad en far på forsædet, som havde svært ved at trække vejret, og på bagsædet var der tre børn. To af børnene græd, mens det tredje barn lå helt livløs og havde en forkert farve i hovedet.

- Det var et kaos. Og en meget stærk oplevelse. En hel familie fik ødelagt deres liv på et splitsekund. Barnet døde senere på hospitalet, lyder det fra Jørgen Christensen, da tankerne falder tilbage på ulykken, mens han står og betragter krydset, hvor ulykken udspillede sig.

Kom med færdselspolitiet på køretur

Det er langt fra den eneste gang, Jørgen Christensen har oplevet en tragisk trafikulykke på nærmeste hold.

Midt- og Vestjylland ligger nemlig i toppen af statistikkerne på landsplan, når det kommer til spritkørsel og de ulykker, der følger med.

Derfor har TV MIDTVEST inviteret lederen af færdselspolitiet med på en køretur, og du kan komme med på bagsædet i politibilen til en snak om politiets arbejde på landevejen, om ulykker og om det svære øjeblik, hvor en nyhed om et trafikdrab skal overleveres til en afdøds pårørende.

Køreturen – en podcast fra TV MIDTVEST