Podcast: Steinlein: - Vi skulle hele tiden gøre noget, som var vildere

​​​​​​​Fodbolddirektør i FC Midtjylland, Claus Steinlein, er gæst i denne uges udgave af podcasten Køreturen.

Du kender Claus Steinlein som fodboldmanden med kække og hurtige bemærkninger i medierne og et utrætteligt arbejde i spidsen for FC Midtjylland.

Han har i stor stil været med til at tegne klubbens profil som ’den frække dreng’ i Superliga-klassen gennem årene, men noget har alligevel ændret sig med tiden, fortæller fodbolddirektøren i TV MIDTVEST-podcasten Køreturen.

- Førhen skulle vi hele tiden være lidt frækkere, hvis vi skulle igennem og komme på landkortet. Vi skulle hele tiden gøre noget, som var lidt vildere. Der mærker jeg en anden anerkendelse i dag. Jeg synes, vi er klassens frække dreng på en anden måde. Jeg vil nærmere sige, at vi er innovative, vi tænker nyt og er blevet mere overbærende. De to mesterskaber har gjort, at vi hviler mere i os selv.

- Det er gået fra, at vi engang imellem stak næsen frem bare for at gøre det til, at vi i dag har noget mere at have det i, siger Claus Steinlein.

- Mange synes, vi går til grænsen

Fodboldseerne har i de sidste mange år oplevet Claus Steinlein i TV-dueller og mange hundrede interviews. Altid med glimt i øjet og lysten til at prikke til omgivelserne med de seneste nye trends indenfor måden at drive fodboldklub på.

En facon, der fortsat deler vandende 20 år efter, fusionsklubben blev til. Det er fodbolddirektøren udmærket klar over. Men det er også med til at skabe den interesse, Superligaen lever af, påpeger han.

- Jeg tror, der er mange, der synes, vi går lige til grænsen og tænker lige nyt nok nogle gange.

- Jeg synes, det er godt for Superligaen, at FCK interesserer sig lidt for os, og at vi interesserer os lidt for dem. Og så stikker vi lidt til hinanden. Jeg oplever rigtig mange i Midt- og Vestjylland, som synes, det er meget fedt, at vi ikke bare lægger os ned for ‘de der københavnere’, og så oplever jeg rigtig mange københavnere, der synes, at mine briller er lige modesmarte nok, og at Rasmus Ankersen (bestyrelsesformand i FC Midtjylland, red.) og jeg er lige smarte nok, siger Claus Steinlein.

Claus Steinlein med sportschef Svend Graversen (tv) og bestyrelsesformand Rasmus Ankersen (th) efter FC Midtjyllands første danske mesterskab i 2015.
Claus Steinlein med sportschef Svend Graversen (tv) og bestyrelsesformand Rasmus Ankersen (th) efter FC Midtjyllands første danske mesterskab i 2015.
Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Har meldt sig ud af sociale medier

Debatten i medierne deltager han gerne i, og Claus Steinlein er også klar på at vende verdenssituationen med de fodboldfans, han støder på rundt omkring.

Men de sociale medier har han valgt fra.

- Jeg har valgt at melde mig ud af alle sociale medier - det er jeg ikke en del af. Jeg ved godt, at der står, jeg har moderigtige briller, og at jeg er en stor klovn, hvis vi har tabt. Det hører jeg fra dem, der læser med. Og der har jeg sagt til mine børn, at de skal passe på med at læse det hele. Det er en af omkostningerne ved at være i en fodboldklub.

- Jeg tager det i stiv arm. Det er en præmis. Sådan er det bare at have mit job. Det er kun fedt, at folk går op i vores klub og har en holdning til den.

På køretur med en fodboldboss

I denne udgave af podcasten Køreturen kan du møde Claus Steinlein, der med en ukuelig tro på tingene og store armbevægelser har været med til at bringe FC Midtjylland til toppen af dansk fodbold med alt, hvad det indebærer.

Tema

Køreturen


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.