Podcast: Inger Støjberg glemmer aldrig den dag, hun fik livvagter

For udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er dødstrusler og livvagter blevet en del af hverdagen, hun må forholde sig til. Det fortæller hun om i denne uges udgave af podcasten Køreturen.

De er der hele tiden, livvagterne.

Når hun står op om morgenen. Når hun tager på arbejde. Og når hun kommer hjem.

Sådan har livet formet sig for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der er kendt og berygtet for ikke at vige tilbage, når debattens bølger rager allerhøjest op.

Hun bliver råbt af og spyttet efter på gaden, og hun har oplevet fremmede mennesker ødelægge hendes varer i indkøbskurven, når hun handler ind. Samtidig bugner indbakken på Facebook med hadefulde beskeder og dødstrusler.

Til sidst var sikkerhedsvurderingen ikke til at tage fejl af: Der skulle livvagter på. Og dem har Inger Støjberg haft med sig siden 2015.

- Jeg kan tydeligt huske den allersidste dag, hvor jeg gik selv ude på gaden. Og jeg tror også, at jeg den dag i dag ville kunne beskrive alle, jeg mødte den dag. For når man er i den situation, så er man meget vagtsom. Det var ikke et ønske for mig at få livvagter på. Langt fra, siger Inger Støjberg.

- De er altid omkring mig. 24 timer i døgnet. Og de er med lige meget, hvad jeg foretager mig. Et eller andet sted er det trist. Jeg vil bare håbe, at der ikke er andre, der kommer i samme situation. Jeg vil håbe, vi bliver bedre til at debattere i Danmark uden, at det skal være på den her måde.

- Ikke en pris jeg troede, jeg skulle betale

Umiddelbart lyder det som en høj pris at betale for at passe sit arbejde - omend det er et omdiskuteret et af slagsen.

Der er en masse følelser på spil, når det kommer til udlændinge- og integrationsområdet, forklarer hun selv.

Alligevel kører hun på. Ifølge egne vendinger fordi sagen, hun kæmper for, er vigtig nok.

- Det er en pris, jeg er villig til at betale. Men det var ikke en pris, jeg troede, jeg skulle betale.

- Jeg tror ikke, der er nogen, som vil ønske at blive pakket ind på den måde. Det er meget, meget kompetente folk, jeg har med mig. De er ufatteligt behagelige. De gør alt, hvad de kan for at tingene skal være så nemme som mulige, og jeg har kun roser tilovers for dem. Men det er ikke en ønskværdig situation for nogen, at man er overvåget 24 timer i døgnet, lyder det fra ministeren.

På køretur med Inger Støjberg

I denne uges udgave af podcasten Køreturen kan du komme med på bagsædet i Inger Støjbergs ministerbil og blive klogere på, hvordan det er at leve et liv med evige trusler og livvagter omkring sig.

Køreturen - en podcast fra TV MIDTVEST