Podcast: Thomas Skov efter faderens død: - Ville ønske jeg havde gjort noget

Thomas Skov er gæst i denne uges udgave af podcasten Køreturen, hvor han fortæller om forholdet til sin nu afdøde far, som han aldrig rigtig fandt sammen med i voksenlivet.

Han har aldrig været mere bevidst om sin rolle som far, 32-årige Thomas Skov, der selv har to børn.

Det blev han, efter faderen faldt om med en blodprop i efteråret 2017 og siden lå indlagt i syv måneder på hospitalet, inden han døde i foråret.

- Det har sat en masse tanker i gang, det at jeg har mistet min far. Jeg ville ønske, jeg havde gjort noget ved min fars og mit forhold, inden det var for sent. Det var ikke fordi, vores forhold var dårligt, men vi fandt bare aldrig hinanden i voksenlivet. Vi fandt aldrig formen på vores forhold. Så jeg er begyndt at interessere mig meget for fædre og sønners forhold til hinanden. Jeg tror i virkeligheden, der er mange, som kunne have godt af at tænke over det, inden det er for sent. Jeg tror, det er sundt at tænke over, siger Thomas Skov.

- Jeg har i hvert fald allerede nu har gjort mig en masse tanker om, hvordan mit forhold til mine børn skal være. Jeg er fast besluttet på at finde rollen og forholdet til mine egne børn, når de engang begynder at få deres eget liv, lyder det.

Far-rollen skal hyldes

Selv skriver og taler Thomas Skov meget om faderskabet. Oftest med udgangspunkt i sig selv og hans egne oplevelser.

Derfor ligger det ham meget på sinde at minde andre fædre om, at de spiller en stor rolle i hjemmet.

- Jeg går rigtig meget op i det, fordi jeg synes, far skal endnu mere på banen i forhold til mor. Jeg synes, det er på tide, at far-rollen hyldes, for faren er altså en vigtig figur i et barns liv.

- Jeg har skrevet masser af blogindlæg om det, siden jeg selv blev far, og jeg kan bare mærke, at når man som mand skriver om, hvor fedt det er at være far, så er der et helt kor af andre mænd, der skriver til mig, at det er fedt, jeg fortæller mine historier.

- Det er vigtigt at fortælle faren, hvor vigtig han er, fortæller Thomas Skov.

På køretur med Thomas Skov

Du kan høre Thomas Skov fortælle meget mere om tankerne omkring faderens død, og ikke mindst tankerne i forhold til hans egne børn, i denne uges udgave af Køreturen.

KØRETUREN - EN PODCAST FRA TV MIDTVEST