Scandinavian Tobacco Group gør klar til børsnotering

Tobakskæmpe vil noteres på Københavns Fondsbørs. Det skal sikre vækst i selskabet.

Scandinavian Tobacco Group, som er en af verdens førende producenter af cigarer og traditionel pibetobak, vil på børsen. Det oplyser selskabet til fondsbørsen torsdag.

Ifølge bestyrelsesformand Jørgen Tandrup har koncernen varmet op til børsnoteringen længe.

- Den planlagte børsnotering er kulminationen på den rejse, vi påbegyndte i 2010, da vi skabte en stor, globalt førende virksomhed med en meget anerkendt og diversificeret varemærkeportefølje inden for cigarer, pibetobak og finskåren tobak.

- Siden da har ledelsen igangsat implementeringen af en række tiltag, der udstikker en ny strategi for vores varemærkeportefølje, forbedrer produktionsprocesserne og tilpasser produktionskapaciteten, siger han i meddelelsen.

Forud for udbuddet er tobaksselskabet ejet af de to danske fonde Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond med 51 procent og svenske Swedish Match Cigars Holding med 49 procent.

Børsnoteringen skal være med til at sikre vækst i selskabet, lyder det.

- Det er lykkedes os at fastholde og udvide vores markedsførende position inden for cigarer, pibetobak og finskåren tobak, og vi har en klart defineret strategisk dagsorden om fortsat at forbedre vores lønsomhed, siger topchef Niels Frederiksen.

I forbindelse med den planlagte børsnotering skifter tobakskoncernen ud i bestyrelsen, hvor Søren Bjerre-Nielsen, Dianne Neal Blixt og Luc Missorten indtræder, mens Anders Obel, Lars Dahlgren og Fredrik Lagercrantz forlader bestyrelsen.

/ritzau/