FCM får fem procent

FCM har ikke været dygtige nok til at vinde overbevisende. Det koster dem nu mesterskabet.

Dan Sørensen analyse FCM FC Midtjylland
Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Søndag klokken 19 ved vi, hvor guldmedaljerne i årets 3F Superliga i fodbold skal uddeles.

Der er kun to scenarier: enten i Brøndby eller i Herning. Men lad os nu bare se virkeligheden i øjnene. Guldmedaljerne kommer ikke til Herning. 

For guldmedaljerne glider ud af hænderne på FC Midtjylland på den mest bitre måde overhovedet. Nemlig på en dårligere målforskel end Brøndby IF. Brøndbys målregnskab er syv mål bedre end FC Midtjyllands.

Og lad os bare bladre næsten et år tilbage i kalenderen og finde forklaringen på, hvorfor FC Midtjylland ikke vinder guld i år. 

I sæsonpremieren 21. juli hjemme på MCH Arena vandt FC Midtjylland en pligtsejr over oprykkerne fra Hvidovre. Men kun 1-0. En sejr, som midtjyderne måtte slide og slæbe for. Og sådan har billedet lidt været af FC Midtjyllands sæson. De har fået skrabet en masse point sammen - samme antal som det hold, der nu vinder DM-guldet. 

Men FC Midtjylland har haft problemer med at få store nok sejre. Helt enkelt er der blevet scoret for få mål og lukket for mange mål ind.

Der er mange kampe, hvor man kan sætte fingeren ned og sige, hvis nu bare lige den kamp var gået lidt anderledes, havde det set så og så meget bedre ud. Sådan vil alle hold altid kunne rulle en sæson tilbage. 

Men den helt afgørende kamp for mig bliver alligevel udekampen i Brøndby 18. februar i år, hvor FC Midtjylland trods 11 mod 10 i størstedelen af kampen alligevel tabte 1-0. Og endda undervejs formåede at brænde et straffespark. 

Havde man nu bare fået et enkelt point der, var guldet sandsynligvis havnet i Herning.

Brøndby skal nu bare vinde over AGF søndag. Og det gør de. Sandsynligheden for, at det sker, er i min bog helt oppe på 95 procent. Derfor giver jeg kun FCM fem procents chance for at skabe miraklet.