Færge bløder penge

Der er økonomisk tilbagegang hos Hvalpsund-Sundsøre Færgefart.

færge 3
Foto: TV 2 Nord

Hvalpsund-Sundsøre færgen stødte i midten af April ind i kajen på Sundsøre-siden, og det resulterede i, at færgen måtte droppe sejladsen i 10 dage.

En ulykke kommer sjældent alene.

Det uheld bærer nemlig en stor del af skylden for, at færgen i perioden januar-april har oplevet en tilbagegang i indtjening på 406.570 kroner i forhold til samme periode sidste år.

- Det er klart, at når vi ikke kan sejle, har vi ikke nogen indtjening. Det kunne vi ikke rigtig gøre noget ved, fortæller Kent Kås Vestergård, der er drifts- og anlægschef i Vesthimmerlands Kommune, og som har det overordnede ansvar for Hvalpsund-Sundsøre overfarten.

Samtidig skal det pointeres, at 2023 var et rigtig godt år for færgen, blandt andet fordi Virksunddæmningen var lukket i 14 dage, lyder det videre.

Det kapitaliserede Hvalpsund-Sundsøre færgen altså på.

Ønsker ekstraordinært tilskud på over en million

Til budgettet for 2025 har Færgebestyrelsen desuden besluttet at fremsende et budgetønske om et ekstraordinært tilskud på 550.000 kroner fra både Vesthimmerlands Kommune og Skive Kommune, så færgeriet ikke budgetterer med underskud.

- Det er fordi, at skibet har den alder, den har, og fordi motorerne har kørt rigtig mange timer. Hovedmotorerne skal derfor renoveres, og det er sådan noget, vi skal have gjort. Det er et krav for at sejle sikkert, lyder det fra Kent Kås Vestergård.

Han siger desuden, at vejret spiller en stor rolle i, hvordan resten af året bliver på den økonomiske front for Hvalpsund-Sundsøre færgen.

Godt vejr vil være lukrativt, imens dårligt vejr derfor vil have en negativ effekt.