Region Midtjylland bygger syv nye testcentre

De nye testcentre samler test af personer med og uden symptomer under samme tag.

Regionrådsformand Anders Kühnau foran et af de hvide telte, der nu skiftes ud med nye testcentre. Foto: Louise Harkjær Møller / TV MIDTVEST

Der er intet mindre end syv nye testcentre på vej til Region Midtjylland, hvoraf fire af dem ligger i Midt- og Vestjylland.

Læs også Pædagoger vil foran i testkøen: Partier er uenige

De nye centre bliver placeret i Silkeborg, Viborg, Herning, Holstebro, Aarhus, Randers og Horsens, og de skal tilbyde test til personer både med og uden symptomer med COVID-19. Indtil nu har de to testtyper holdt til på forskellige adresser.

Sammenlægninger betyder blandt andet, at der nu bliver oprettet faste testcentre i Holstebro, Horsens og Randers.

- De tre testcentre betyder en mere ligelig geografisk fordeling af testcentrene og er en klar forbedring, for de der skal testes, siger regionsrådsformand Anders Kühnau i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

Vintersikre pavilloner

De nye centre tilbyder også bedre forhold, end de hvide telte der indtil nu har ageret midlertidige testcentre flere steder. De bliver nu skiftet ud med vintersikrepavilloner.

Læs også Statens Serum Institut vil foretage 20.000 flere tests om dagen

- Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til, siger regionsrådsformand Anders Kühnau i pressemeddelelsen.

I de nye testcentre er det fortsat muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test. Når man ankommer skanner man sit sundhedskort, får at vide, hvor man skal gå eller køre hen, bliver testet og tjekker senere svaret på sundhed.dk.

Sikker indretning

Selvom folk med og uden symptomer nu skal testes samme sted, så er der taget højde for sikkerheden i indretningen. Det sker blandt andet ved at teste i biler eller ved at pode gennem særligt afskærmede luger.

- Der er naturligvis særligt stort fokus på hygiejne i testcentrene. Men det vi alle sammen kan hjælpe med er at overholde de velkendte råd om at holde afstand, bruge håndsprit og hoste i ærmet, understreger Anders Kühnau.

Her skal centrene ligge

Testcentrene kommer under tag og åbner i denne rækkefølge:

 

Testcenter Horsens
Langmarksvej 57, 8700 Horsens (parkering foran CASA arena)
Åbner i uge 42

 

Testcenter Aarhus

Tyge Søndergaards Vej 953, 8200 Aarhus N
Åbner i uge 43

 

Testcenter Randers
Juventusvej 15 8960 Randers
Åbner i uge 44

Testcenter Holstebro
Mozartsvej 5, 7500 Holstebro (Parkeringsplads nord for Idrætscenter Vest)
Åbner i uge 45

Testcenter Viborg
Vinkelvej 20, 8800 Viborg
Åbner i uge 45

Testcenter Silkeborg
Ansvej 98, 8600 Silkeborg
Åbner i uge 46

Testcenter Herning
Holingknuden 2, 7400 Herning (vestlige del af P-plads)
Åbner i uge 46

Test i sundhedshuse

I Lemvig, Tarm, Ringkøbing, Skive, Skanderborg og Grenaa foregår test i sundhedshuse. Disse steder bliver ikke berørt.