Statens Serum Institut vil foretage 20.000 flere tests om dagen

Efter et større smittetryk i Danmark har Statens Serum Institut besluttet at udvide testkapaciteten, så de nu kan teste 50.000 om dagen fremfor 30.000.

Hvis du gerne vil have en coronatest, så skal du væbne dig med tålmodighed. I vores landsdel er der op til seks dages ventetid på at få en test.

Det er sket som en følge af, at smittetrykket for covid-19 er steget den seneste tid, hvilket har fået mange danskere til at booke en test-tid.

Næste ledige tid for borgere på coronatests (tal fra coronaprover.dk - 22/9-2020)

Du kan dog komme foran i køen, hvis der er en stærk mistanke om, at du er smittet med coronavirus.

- Hvis du ikke er det, der hedder en 'nær kontakt', det vil sige, at du har været meget tæt på en smittet, så kan der godt være ret lang ventetid. Men hvis du bliver defineret som en 'nær kontakt', så vil du typisk blive kontaktet af myndighederne, som vil fortælle, hvad man skal gøre, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau.

Du kan læse mere om, hvad Statens Serum Institut definerer som en 'nær kontakt' her.

Hvis du altså har en stærk mistanke om, at du kan være smittet, så kommer man foran i køen, fordi Statens Serum Institut vil stoppe smitten der, hvor man forventer, at den kommer fra. Men vil man blot finde ud af, om man er smittet med covid-19, så må man vente.

Udvider testkapaciteten

Den lange ventetid har nu fået Statens Serum Institut til at udvide testkapaciteten. Indtil videre har instituttet haft en begrænsning på 30.000 tests om dagen, men i løbet af et par uger vil kapaciteten stige til 50.000 tests om dagen.

Fordeling af test i Region Midtjylland per dag (23. september

- Det vil betyde, at vi kan teste flere, end vi gør i dag, og under forudsætning af at antallet af smittede ikke stiger, så vil det betyde kortere ventetider. Det afhænger dog stadig af, hvordan den her uforudsigelige pandemi udvikler sig, fortæller Anders Kühnau.

Statens Serum institut fordeler tests efter smittetryk, og indtil nu har Region Midtjylland kunne foretage 4400 tests om dagen.

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.