Efter hjælp fra nær og fjern - Falken Caza er tilbage i Holstebro

Tirsdag fløj falken hjemmefra, men et opslag der blev delt på Facebook mere end 3000 gange genforenede fuglen og ejeren Morten Stricker.

I går aftes fik Morten Stricker den opringning, han havde ventet på. Lannerfalken Caza var fundet i Struer.

- Jeg var helt vildt glad. Altså helt vildt! Jeg tvivlede meget på det til sidst, for tre dagen uden et billede var meget. Jeg frygtede mest, at han aldrig ville blive fundet, for han hører ikke til ude i vores natur. Og så frygtede jeg selvfølgelig, han var død, fortæller Morten Stricker, der til dagligt arbejder som fotograf.

Inden falken endelig blev fundet, havde Morten Stricker kørt hele Vestjylland tyndt i jagten på sin elskede falk.

Fuglen var ved et uheld fløjet fra Holstebro tirsdag den anden juni, og når man er udstyret med vinger, så forsvinder man hurtigt.

Jagten fortsatte

Et Facebookopslag om den forsvundne falk satte for alvor gang i eftersøgningen, og med mere end 3000 deling, kom der masser af tips, og et af dem ledte fotografen til Sir.

Her havde en ung pige fanget fuglen på en videooptagelse, og det gav ekstra gejst til at fortsætte eftersøgningen, for nu vidste Morten hvor den var.

- Vi kørte rundt og ledte, og svingede med den lokkemad jeg havde, men der skete ikke noget. Men vi vidste jo. at den måtte være i det område. Så fik jeg pludselig et opkald, hvor nogen spurgte, om jeg manglede en falk, fortæller Morten Stricker til TV MIDTVEST.

Det var Thit Larsson Holmbo og Henrik Pedersen, der stod to meter fra falken 11 kilometer mod nord i udkanten af Struer.

Gensidige gensynsglæde

Hurtigst muligt kom Morten Stricker til Struer, hvor falken Caza havde sat sig i et hjørne i nærheden af den gamle møbelvirksomhed JM-møbler.

Lokkemaden nåde ikke engang at komme frem, før Caza kunne genkende sin egen og troligt fløj dem i møde.

- Hvis han bare var fløjet forbi mig, så havde det været hans valg, men han synes åbenbart også, at vores makkerskab og samarbejde var værd at beholde, fortæller Morten Stricker.

Han er lykkeligt over at falken nu igen er hjemme, og er klar over at det aldrig var sket uden hjælp.

- Jeg er simpelthen så benovet over den opbakning, jeg har får hele vejen rundt. Alle mulige har delt det, også meget længere væk, end han egentlig ville have fløjet hen, siger han.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.