Har du set Mortens falk? Facebookopslag om bortfløjet fugl delt over 3.000 gange

En værdifuld falk fra Holstebro er ved et uheld sluppet væk fra sin ejer.

En helt særlig fugl er ved et uheld fløjet væk fra sit hjem i Holstebro, og tusindvis af mennesker forsøger nu at få genforenet den med sin ejer.

Der er tale om en 5-årig lannerfalk ved navn Caza. Det er en afrikansk falkeart med knaldgule fødder og et rødligt hoved, og så minder den størrelsesmæssigt om en due.

- Jeg vil meget gerne have ham tilbage. Mit forhold til ham er helt sikkert større end hans forhold til mig, og han sidder sikkert bare og nyder det gode vejr, men jeg vil gerne have ham hjem hurtigst muligt, siger Cazas ejer, Morten Stricker, der til daglig arbejder som fotograf.

Han har lavet en efterlysning på Facebook, som indtil videre er blevet delt af over 3.400 personer.

- Det havde jeg ikke regnet med, men jeg er da glad for, at folk prøver at hjælpe, siger han.

Kan hænge fast og komme til skade

Morten Stricker er en erfaren falkoner og har haft rovfugle i ti år. Ud over Caza ejer han lige nu også en anden falk, som han træner med dagligt. En lannerfalk koster omtrent det samme som en jagthund i indkøbspris, men for Morten Stricker er det ikke pengene, det drejer sig om.

quoteJeg har lagt adskillige tusind træningstimer i den falk, der nu er væk. Og så er jeg bange for, at han måske kan komme til at sidde fast et sted, hvor han ikke selv kan slippe fri. Han kan ikke klare sig mange minutter, hvis han sidder fast.

Morten Stricker

- Jeg har lagt adskillige tusind træningstimer i den falk, der nu er væk. Og så er jeg bange for, at han måske kan komme til at sidde fast et sted, hvor han ikke selv kan slippe fri. Han kan ikke klare sig mange minutter, hvis han sidder fast, fortæller han.

Caza slap væk tirsdag formiddag, da den skulle flyttes fra en blok, som den var bundet til. I samme øjeblik startede en hækkeklipper i nabohaven, og det gjorde falken så forskrækket, at den lettede og fløj sin vej - stadig iført sine små ankelmanchetter i læder og med en lang gul snor hængende fra benene.

- Jeg er irriteret over det, for det her må ikke ske. En falk må ikke slippe væk på den måde. Det er aldrig sket for mig før, siger Morten Stricker.

Normalt er hans falke udstyret med en GPS-sender og en bjælde, når de bliver trænet, men da falken her slap fri ved et uheld, er den altså ikke helt så nem at lokalisere.

Morten Stricker regner med, at Caza sidder på en tagryg et sted i nærheden af Holstebro, og hvis han kan komme i nærheden af falken, kan han kalde den til sig.

Morten Stricker med lannerfalken Caza.
Morten Stricker med lannerfalken Caza.
Foto: Vivi-Ann Paik Stricker

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Livsstil.