Borgmester med skarp appel: - Vi er tæt på en automatisk nedlukning

Smitteniveauet i Holstebro er stadigt stigende. Nu appellerer borgmesteren til foreningslivet om at sætte aktiviteter i bero i de kommende uger.

Det testjusterede incidenstal i Holstebro Kommune ligger onsdag på 184. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut. 

I går, tirsdag, lå tallet på 181,5. 

Ved 250 træder en automatisk nedlukning i kraft, og derfor går Holstebros borgmester, H.C. Østerby, nu ud med en kraftig opfordring til byens foreningsliv. 

- Vi er teknisk set tæt på en automatisk nedlukning, så nu kommer vi med en skarp appel til foreningslivet om at lukke ned i 14 dage. Vi skal dybest set have lov af Styrelsen for Patientsikkerhed til at lukke noget, så det er en appel. Det er noget, vi kan gøre nu. 

- Jeg håber, at man her i ferien (Kristi himmelfart, red.) er i nogle familiebobler, når der i forvejen er lukket ned for skoler og foreningsliv. Min forhåbning er, at vi på den måde kan vende det i løbet af weekenden. 

Ny model for automatisk nedlukning

Tirsdag blev det meldt ud, at Holstebro Gymnasium og HF lukker ned i en uge. Borgmesteren vil i begyndelsen af næste uge kigge på, om der skal ske yderligere på skoleområdet. 

- Hvis tallene stadig går op, når vi er på de anden side af weekenden, kommer vi til at forholde os til skolelivet, lyder det fra H.C Østerby. 

Kommer det testjusterede incidenstal til at overstige 250 smittede per 100.000 indbyggere vil butikker, frisører og andre liberale serviceerhverv automatisk blive tvunget til at lukke igen sammen med skoler, uddannelser og kultur- og fritidsaktiviteter. 

- Det er slemt, hvis vi skal til at lukke skoler igen. Men det værst tænkelige er jo, hvis vi skal til at lukke erhvervslivet, butikker og restaurationer ned, siger borgmesteren. 

Som et led i at få smitten bragt ned har Holstebro Kommune åbnet tre nye testcentre i midtbyen, Mejrup og Mejdal. 

Carsten Jakobsgaard Jespersen, formand for Mejdal-Halgård Fodbold, skal tage stilling til, om han vil følge borgmesterens opfordring om at lukke alle aktiviteter ned.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST