Nu lukker gymnasium ned: Vil have smitten ned og sikre eksaminerne

Holstebro Gymnasium og HF lukker ned fra og med onsdag i denne uge, og 800 elever og 90 ansatte må blive hjemme. Skolen håber at få smitten ned, så eksamensperioden ikke bliver så hårdt ramt.

Smitteniveauet i Holstebro er fortsat højt, og derfor har ledelsen på Holstebro Gymnasium og HF tirsdag eftermiddag truffet en stor beslutning: Gymnasiet lukker nemlig ned fra tirsdag.

Det betyder, at omkring 800 elever og 90 ansatte bliver sendt hjem.

- Det gør vi grundet den seneste udvikling i smittetal – både som reaktion på smittetallene på gymnasiet og i Holstebro, siger Peter Damgaard Lunde, der er rektor på Holstebro Gymnasium og HF.

Det er skolen selv, der har truffet beslutningen, men skolens ledelse har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og de lokale myndigheder.

Og da skolen mandag kunne konstatere, at 19 elever fra samme klasse var testet positiv, valgte de i dag at lukke.

- Det er jo ærgerligt. Der er ingen, der ønsker at skulle lukke ned, så på den måde ville vi ønske, at vi ikke havde det her niveau. Men det er det bedste for at sikre, at der ikke bliver mere smitte end højest nødvendigt, siger Peter Damgaard Lunde til TV MIDTVEST.

Helligdagene senere på ugen falder heldigvis belejligt i forhold til hjemsendelsen, for eleverne er så småt ved at være godt trætte af onlineundervisning.

Blandt andet derfor valgte skolen at lukke ned allerede fra tirsdag, selvom det ikke blev påbudt af myndighederne.

- På det her tidspunkt berør det ikke helt så mange skoledage. Så håber vi, at vi med den rette indsats på det rette tidspunkt kan begrænse perioden med virtuel undervisning, så de kan være tilbage i skole allerede i næste uge, siger skolens rektor.

Eleverne skal i forvejen have en test, der er mindre end 72 timer gammel, for at komme i skole, og rektor opfordrer til, at eleverne fortsat lader sig teste, selvom de er hjemsendt.

Håbet er nemlig, at smitten kan komme godt og grundigt ned, så de slipper for hjemsendelser i slutningen af skoleåret.

- Det er ærgerligt at lukke ned, men det er det rigtige at gøre, og så håber vi, at alle dem, der skal være tilbage, de er godt tilbage i næste uge. Vi vil gerne være omhyggelige, så det er færrest mulige, der bliver påvirket til eksaminerne, siger Peter Damgaard Lunde.

Nedlukningen træder i kraft, når de sidste elever får fri tirsdag, og skolen håber på at åbne igen onsdag i næste uge.