Pædagog sigtet for sexmisbrug

En kvindelig pædagog fra det specialiserede døgntilbud Højskolebakken i Skals er sigtet for at have misbrugt en af stedets beboere seksuelt.

En 33-årig pædagog på døgninstitutionen Højskolebakken er sigtet for at have haft et seksuelt forhold til en 22-årig beboer. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad i dag.

I følge avisen har den 22-årige en diagnose inden for autismespektret. Beboeren har en behandlingsdom, som han afsoner på Højskolebakken i Skals. Her har den 33-årige kvindelige pædagog angiveligt haft et seksuelt forhold til ham.

- Vi er igang med at efterforske sagen, bekræfter politikommissær Henrik Grove fra lokalpolitiet i Viborg til TV MIDTVEST. Han oplyser, at kvinden blev sigtet allerede 15. april, men sagen er altså først kommet frem i offentligheden nu.

- Det er tragisk, og det er en halvsyg ung mand, der er forurettet, uddyber han.

Områdeleder i Region Midt Lars Aarup Jensen fortæller til Viborg Stifts Folkeblad, at pædagogen er fritaget for tjeneste, imens politiet i Viborg efterforsker sagen.

Det var faren til den 22-årige, der tog kontakt til ledelsen om sagen, og i følge ham er den 22-årige meget påvirket af sagen og frygter for sin situation. Han er nu flyttet til en retspsykiatrisk afdeling.

Det er uvist, hvordan pædagogen forholder sig til sigtelsen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.