Lastbiler skabte glæde for indlagte børn i Viborg

En kolonne på 11 lastbiler lagde lørdag turen forbi Regionshospitalet i Viborg for at give de indlagte børn en god oplevelse og et afbræk fra hospitalsstuerne.

Dyt-dyyyyt. 

Lørdag formiddag fik lastbilshornene frit spil ved Regionshospitalet i Viborg. 

11 lastbiler og en varevogn lagde nemlig turen forbi til arrangementet Lastbiler for børn. Formålet er at give indlagte børn nogle sjove oplevelser midt i en svær tid.

- For dem, der er kommet ned fra sygehuset, giver det et afbræk fra de kedelige senge og hvide vægge, fortæller tovholder Marianne Kjær Jensen, der selv er lastbilschauffør.

quoteJeg får kuldegysninger, når jeg kører herhen i lastbilen.

Marianne Kjær Jensen, tovholder, Lastbiler for børn

Et af principperne bag arrangementet er, at alt er tilladt. Der må både dyttes og båttes og blinkes med lygterne, og børnene må også komme op og sidde i de store lastbiler.

- De synes, at det er rigtig fedt at kunne komme ud at prøve det her, og de går herfra med et smil, siger Marianne Kjær Jensen.

Vil gøre en forskel

Arrangementers tovholder har selv prøvet at være indlagt med et barn, der var tre måneder for tidligt født. Det var den oplevelse, som fik hende til at tage initiativ til Lastbiler for børn, og siden 2016 har arrangementet med jævne mellemrum besøgt hospitaler rundt omkring i landet for at glæde børnene.

Ifølge Marianne Kjær Jensen kunne arrangementer som dette have gjort en forskel for hende, dengang hun var indlagt med sit barn, og den oplevelse vil hun gerne give andre i samme situation.

- Jeg får kuldegysninger, når jeg kører herhen i lastbilen. Jeg var lige ved at give mig til at tude, for børnene står jo ude ved vejen alle sammen og venter på os og vinker. Jeg kan se, hvor glade de bliver, fortæller hun.

Theo Sommer var sammen med sin datter med til arrangementet Lastbiler for børn.
Theo Sommer var sammen med sin datter med til arrangementet Lastbiler for børn.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Dejligt med distraktion

Theo Sommers datter er indlagt på Regionshospitalet i Viborg. For familien var lastbilsarrangementet i hvert fald et tiltrængt afbræk fra tiden på hospitalet, selvom det var lidt overvældende med al den dytten og båtten fra lastbilshornene.

- Det er da fedt. Det er dejligt at kunne komme ud – om det så er lastbiler eller alt muligt andet. Bare at der er lidt distraktion fra at ligge oppe på stuen. Der er det ikke så sjovt at være, siger Theo Sommer, der bor i Kjellerup.

Udover lastbiler var omsorgsklovnene Luni Smil og Fut Fut også på pletten for at underholde børnene.

Alle chauffører og vognmænd, der deltager i arrangementet, gør det non-profit og frivilligt i deres fritid.