Døgninstitution i Hald Ege sikres yderligere

Sikkerheden bliver skærpet yderlige på Egeskovhus, efter en syvårig forlod institutionen og senere blev fundet død i søndags.

Det står fortsat hen i det uvisse, hvorfor og hvordan en syvårig handicappet pige kunne forlade døgn- og aflastningsinstitutionen Egeskovhus i Hald Ege. Men faktum er, at den lille pige, der var anbragt på institution, blev fundet død på bunden af et vandopsamlingsbassin knap fem timer efter, hun forlod institutionen kl. 16.15 søndag eftermiddag.

Politiet og Viborg Kommunes familieafdeling er i skrivende stund i gang med at finde ud af, hvordan pigen kunne forlade institutionen uden nogens opsyn. Som et led i en yderlig sikring af Egeskovhus har Viborg Kommune bestemt at sikre instruktionens yderdøre yderligere. Derudover vil kommunen sætte fokus på de interne procedurer og hermed sikkerheden i huset, skriver Viborg Kommune i en redegørelse.

I redegørelsen har Viborg Kommune ydermere kortlagt tidsforløbet, efter den syvårige pige forsvandt.

Hændelsesforløb

Kl. 16.00 ses pigen på gangen af en medarbejder, som hører hende synge, da medarbejderen går på badeværelset med et andet barn. Medarbejderen hører pigen synge på gangen eller inde fra sit værelse i ca. 10 min.

Kl. 16.15 registreres det, at pigen ikke længere er på gangen eller på værelset, hvorefter man leder efter hende inde i huset.

Kl. 16.20 starter personalet en eftersøgning udenfor.

Kl. 16.38 kontaktes teamleder Kasper Kristensen.

Kl. 16.45 kontaktes politiet.

Kl. 16.45 kontaktes institutionsleder Trine Würtz Hansen.

Kl. 17.00 ankommer politiet til stedet, og der startes en omfattende eftersøgning. Allerede inden politiet ankommer, har personalet været nede for at afsøge området omkring søen uden held.

Kl. 17.15 ankommer institutionslederen og kort tid herefter kontaktes familien og informeres om, at datteren er forsvundet. 

Kort efter kl. 21 finder en af politiets patruljer pigen i vandopsamlingssøen. 
Politiet fortæller, at i forbindelse med drukneulykker vil kroppen gå til bunds og først efter 5-6 timer stige op til overfladen.  

Kl. 22.10 bliver pigens far informeret på institutionen.

Kl. 22.30 udsender politiet en pressemeddelelse og Viborg Kommune informerer via eget website.

Som det ser ud i øjeblikket, har pigen haft to muligheder for at komme ud af Egeskovhus. Den ene er, at hun kan have forceret et 80 centimeter højt hegn, som omgiver hjemmets legeplads. Den anden er, at hun kan have gået igennem én af de to aflåste yderdøre, som fører ud til et område uden hegn.

Det er i øjeblikket førsteprioritet for Viborg Kommune at komme til bunds i sagen og få redegjort for hele forløbet. Forvaltningen i Viborg Kommune vil i samarbejde med brandmyndighederne og eksperter fra Region Midt og Socialtilsyn Midt gennemgå institutionen.

De to yderdøre er blevet sikret tirsdag formiddag. 

02:20

Flaget var i dag på halvt i Hald Ege, efter at den 7-årig pige i går afgik ved døden.

Luk video