Alt peger på rigtig godt nytårsvejr

En ruskende vind lægger sig hen under aften, og der bliver god sigtbarhed til nytårsfyrværkeriet.

De danskere, der iført festtøj og paphat skal ud og fejre nytåret, får gode vejrforhold til at nyde aftenen og natten med. Temperaturen kommer til at ligge i plus, og der bliver fri udsigt til fyrværkeriet.

quoteSigtbarheden bliver god, og der vil ikke være irriterende lave skyer eller tåge.

Sebastian Pelt, meterolog, TV 2 Vejret

Samtidig bliver det tørvejr over hele landet.

- Det ser rigtig pænt ud. Vinden lægger sig om aftenen, men der vil stadig være nok vind til, at der ikke er fyrværkerirøg ud over det hele. Sigtbarheden bliver god, og der vil ikke være irriterende lave skyer eller tåge, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Vinden lægger sig i løbet af dagen

Selvom der kommer skyer i den nordvestlige del af landet, vil de ligge så højt, at de ikke forhindrer et flot syn, når 2020 skydes ind i ved midnatstid.

- Man kan ikke have det varmt på den her årstid, men det kunne have været meget koldere. Det er ikke et vejr, som man ikke har lyst til at være ude i, siger Sebastian Pelt.

Vejret bliver mest klart mod sydøst, mens der vil være flere skyer mod nordvest. Mod nordvest kommer der også lidt mere vind, men samtidig holder skyerne også en smule på varmen.

Det betyder, at vi kan få helt op til syv grader omkring midnat i den nordvestlige del af landet, mens den kan komme betydeligt længere ned i den sydøstlige.

- Selve nytårsaftensdag vil der være kraftig blæst, hvor mange vil tænke, at det godt nok rusker lidt, men vinden lægger sig, og det bliver pænt vejr over hele landet, siger Sebastian Pelt.

Ingen problematisk vind

Vinden forsvinder ikke helt, men den bliver ikke så kraftig, at det umiddelbart bør være problematisk i forhold til ”raketvejret”.

- Hvis det er vindstille, er der stor sandsynlighed for, at der bliver dannet tåge. Det er til gengæld ikke noget problem med lidt vind. Det giver lidt omrøring i luften og holder tågen væk. Desuden giver det også lidt udtynding af krudtrøgen, der nogle gange ligger ubehageligt tæt nogle steder, forklarer Sebastian Pelt.

Senere på natten begynder vinden så at blæse op igen. Først i nordvest og derfra trækker det ned over landet.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.