Nu er omdiskuteret kanon sat op i Hanstholm

En gammel luftværnskanon fra 2. Verdenskrig har nu fundet sin plads med udsigt over Hanstholm Havn.

Foto: Lasse Dieckmann

På trods af protester fra et par naboer så troner en gammel luftværnskanon nu på toppen af Hanstholm med sigtekornet rettet udover Vesterhavet. 

I løbet af weekenden den 2. og 3. november blev kanonen sat på plads. Selvom ikke alle naboerne er lige glade for den nye kanon. 

- En kanon bruger man til at slå folk ihjel med. Det har vi simpelthen ikke brug for her, sagde Erik Holm fra Hanstholm, da TV Midtvest besøgte de utilfredse naboer, inden kanonen blev sat op. 

Læs også Naboer i protest: Vil ikke have kanon til Hanstholm

Hanstholm har i forvejen masser af levn fra 2. Verdenskrig med bunkermusseet som det helt store bevis på krigens indflydelse i havnebyen. Men nok må være nok. 

- Vi vil ikke fornægte virkeligheden, den er sådan. Men man behøver jo ikke dyrke den periode der, sagde Erik Holm.

Borgerforening byder kanonen velkommen

Selvom nogle af borgerne er utilfredse, så glæder byens borgerforenings formand sig over den seneste tilføjelse til Hanstholms imponerende samling er lavn fra krigen. 

- Vi har bunkermuseet hernede, hvor der kommer 80.000 om året. Vi har bunkere langs hele vestkysten, som trækker masser af turister til, og det her vil bare være endnu et tilløbsstykke til at folk har lyst til at besøge vores skønne plet, fortæller Randi Corell, der er formand i Hanstholm Borgerforening.

Kanonen er en luftværnskanon, der blev brugt af tyskerne til at nedskyde fly. Den vejer cirka fem tons og er udlånt af Bunkermuseum Hanstholm. 

02:00

Naboer er sure over, at en kanon skal stilles op på Pynten i Hanstholm

Luk video