Fra New York til Hanstholm: Emma og Emilie vil give thyboerne fisk og veganske retter

To veninder vil lære thyboerne at sætte pris på lokale fangster og veganske retter.

1:51
Retterne skal primært bestå af lokale råvarer.
Foto: Finn Noer, pressefoto

Spreads af bælgfrugter og grønt med knækbrød eller nyfanget brisling. 

Da restaurant Medvind tirsdag slog dørene op til prøvespisning på havnen i Hanstholm var det må både kendte fisk og nye retter på menukortet. 

- Vores placering på havnen definerer det, vi skal have på tallerkenen, lyder det Emilie Qvist der er stedets køkkenchef. 

Hun har startet restauranten med veninden Emma Milner, der tegner sig som stedets restaurantchef. 

Emilie Qvist har erfaring fra Blue Hill at Stone Barns i New York samt Relæ og Amass i København, mens Emma Milner tidligere har arbejdet med marketing. 

- Det handler om at nyde det sted, man er. Hanstholm kan noget, som New York aldrig kunne, understreger Emma Milner. 

Og netop restaurantens placering har betydet meget for venindeduoen og stedets navn. 

- Vi har mærket meget medvind i opstarten. Og så blæser det jo også ret meget i Hanstholm, lyder det med et smil fra Emilie Qvist.

Veninderne Emilie Qvist (til venstre) og Emma Milner står bag den nye restaurant.
Veninderne Emilie Qvist (til venstre) og Emma Milner står bag den nye restaurant.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Fokus på bæredygtighed

Den nye restaurant holder til i de lokaler, der før husede Havnecaféen, men der hører ligheden mellem forgængeren og den nye også op. 

- Danskerne skal forstå, at vi skal tilpasse os efter det sted, vi er, forklarer køkkenchefen. 

Derfor er der også fisk på menuen. Men det bliver i høj grad også suppleret af veganske retter, der baserer sig på lokale råvarer. 

- Hvis jeg kan kigge landmanden i øjnene og vide, at det er dyrket på en ordentlig måde, har jeg det også godt med at spise maden. 

Den nye restaurant slår dørene op torsdag 13. maj.