Børneasylcenter i Thisted lukker

Antallet af asylansøgere er faldet, og derfor bliver nøglen nu drejet om på to nordjyske asylcentre.

Det faldende antal asylansøgere, får nu Udlændingestyrelsen til at lukke to asylcentre. Det drejer sig et asylcenter i Jammerbugt Kommune og børneasylcentret i Thisted.
Selvom børneasylcentret ved sygehuset i Thisted lukker, så vil Udlændingestyrelsen fortsat beholde teltlejren ved Beredskabsstyrelsen i Thisted. Det skriver Nordjyske.dk.

Tirsdag blev operatører og kommuner orienteret om, at foreløbig de fire asylcentre med 420 pladser på landsplan helt lukkes. Yderligere to andre centre med 655 pladser skal tømmes for beboere og skal være en del af beredskabet, hvis antallet af asylansøgere stiger hen over sommeren.

Flere lukninger kan være på vej
Hvis antallet af asylansøgere i Danmark fortsætter med at falde, så kan det ende med, at lukningerne i Nordjylland langt fra bliver de eneste.

- Danmark har indtil videre i år modtaget relativt få asylsøgere. Antallet i maj måned var en tiendedel af antallet i december. Det har medført ledig kapacitet i indkvarteringssystemet, og derfor skal vi tilpasse, siger Thomas Mortensen til Nordjyske.dk.

De to centre, der kan tages i brug med kort varsel, hvis antallet af asylansøgere pludselig skulle stige henover sommeren, er henholdsvis asylcentret i Ebeltoft og teltlejeren i Haderslev.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.