Bombetrussel mod Skive Kommune: En mand anholdt

Medarbejderne hos Skive Kommune blev torsdag formiddag evakueret på grund af en bombetrussel, som viste sig at være falsk.

En 33-årig mand kom torsdag formiddag med en bombetrussel i en telefonsamtale med en af Skive Kommunes medarbejdere. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 9.30 og satte gang i en større indsats på stedet, hvor området omkring bygninger blev spærret af, og medarbejderne i kommunens bygninger på Torvegade blev evakueret.

quoteEn trussel af den karakter er ret alvorlig, og det afspejler vores indsats.

Christian Toftemark, politikommissær

- En trussel af den karakter er ret alvorlig, og det afspejler vores indsats. Vi er nødt til at behandle anmeldelsen seriøst og agere, som om truslen er reel, indtil vi har haft lejlighed til at undersøge sagen nærmere. Og det har vi nu, siger politikommissær Chistian Toftemark.

Anmeldelsen viste sig at være falsk, og en time efter anholdt politiet den mand, der kom med truslen.

- Vi kendte hans identitet fra starten af. Så fik vi telefonisk kontakt, og han fortalte, hvor han var. Vi undersøgte hans bopæl for, om han havde remedier til at fremstille en bombe. Det havde han ikke.
    
- Så undersøgte vi de dele af rådhuset, som vi mente, var relevante. Derefter blev han anholdt og forklarede selv, at det ikke var andet end en trussel, siger politikommissæren til Ritzau.

Manden er nu sigtet for overtrædelse af straffelovens § 266.

Kort tid efter ophævede politiet afspærringen og genåbnede bygningerne.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.