Politikere lyttede i Troldhede: - En kompleks sag

For ni måneder siden flyttede en mand til Troldhede. Siden har han ifølge naboerne skabt store problemer. Dem forsøgte de at forklare byrådspolitikere torsdag.

Gennem den seneste tid har der været nabostrid i Troldhede. Ifølge flertallet på Østergade i byen er det én person, der laver hærværk, råber efter dem og dermed skaber utryghed.

Derfor har de bedt politikere fra Ringkøbing-Skjern Kommune om at komme ud og lytte til deres frustration.

- Jeg håber, de kan give os nogle værktøjer til, hvad vi skal gøre. Vi har forsøgt alt, siger Jette Keller.

Politiet er blevet kontaktet et utal af gange og kan sjældent gøre det store, når konflikterne opstår. Politikerne kan mest af alt lægge ører til.

- Når vi bliver ringet op, vil vi selvfølgelig gerne ud og have en snak med de borgere, der har nogle frustrationer, de gerne vil ud med - selvom vi ikke kan løse dem her og nu, siger Venstres Jens Salejärvi Højland.

Sammen med Søren Elbæk, der er socialdemokratisk viceborgmester i kommunen, var han torsdag til kaffe og krisesnak i Troldhede.

Hvem mener du, der skal tage ansvar i den her situation?

- Jeg kan ikke sige, hvem der har ansvaret. Det er en kompleks sag, og det er svært at placere aben et eller andet sted, uddyber Højland.

Beboeren, der skaber uro, har allerede et polititilhold til én af naboerne - flere andre har søgt hjælp hos politiet til at få ham stoppet.

En nabostrid har udviklet sig til et mareridt for en gruppe beboere i Troldhede.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.