Nabostrid: Beboere savner hjælp fra myndigheder

Det tager for lang tid at finde en løsning, når en borger chikanerer og truer naboer. Sådan lyder kritikken fra dem, der lever med truslerne.

02:29

Det tager for lang tid at finde en løsning, når en borger chikanerer og truer naboer. Sådan lyder kritikken fra borgere i Troldhede og Bonnet Video: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

I Bonnet i Lemvig Kommune møder lokale borgere hver aften op for at holde vagt foran et hus i byen. Det gør de for at vise husets beboer, at de har fået nok af hans chikane.

Det må være nogle myndigheder, som skal tage sig af det.

Allan Berg, talsperson for det private vagtværn i Bonnet

For to år siden slog han i følge de lokale en 70-årig mand med en jernstang. Siden vagtværnet kom, har der været ro.

- Det har haft en effekt. Han har ikke gjort nogen ting, han har holdt sig i skindet, hvis man kan sige det sådan, fortæller Allan Berg, der er taxachauffør og talsperson for det private vagtværn i Bonnet.

Men de forstår ikke, at det er dem der skal forhindre manden i at gå amok. De efterlyser en hjælpende hånd fra samfundet.

- Det må være nogle myndigheder, som skal tage sig af det. Det kan aldrig nogen sinde være private borgere, som skal mødes for at føle sig tryg i et samfund som Danmark. Det hører slet ingen steder hjemme, siger Allan Berg.

Domstol besluttede at flytte beboer

I Ringkøbing drømmer de også om, at myndighederne kan hjælpe, når nogle skaber utryghed og truer naboerne.

For knap ti år siden, boede der en mand, Bo Frederiksen, i Alkjærparken i Ringkøbing.

Her chikanerede han i følge formanden for borgerforeningen sine naboer. Det stoppede først, da en domstol besluttede, han skulle flyttes.

- Vi fik det løst, men det var en lang periode, det tog vel over et halvt år, inden vi fik vedkommende ud af systemet, siger Karsten Håkonsen, formand, Ringkøbing-Skjern Borgerforeninger.

Og netop Bo Frederiksen, som blev smidt ud i Ringkøbing, kender de alt til i Troldhede.

04:42

En nabostrid er ved at udvikle sig til et mareridt for beboerne i den lille by Troldhede. For et halvt år siden flyttede en mand ind i en lejebolig midt på Østergade, og siden er der opstået en masse problemer mellem ham og andre på gaden.

Luk video

Tirsdag kunne vi her på TV MIDTVEST fortælle, hvordan naboer til Bo Frederiksen dagligt føler sig truet og chikaneret.

Manden har boet i Troldhede i et halvt års tid.

- Jeg har boet her siden 1972. Jeg har aldrig nogen sinde oplevet noget lignende, siger Kaj Poulsen, der er maskinfører og bor i Troldhede.

TV MIDTVEST har talt med Bo Frederiksen, og han indrømmer, at der har været konflikter.

- Og så holder jeg ikke min kæft, og så taler jeg ikke ordentlig til dem. Når de ikke behandler mig ordentligt, så behandler jeg heller ikke dem ordentligt, siger Bo Frederiksen.

Også i Troldhede savner de hjælp fra myndighederne.

- Hvor ender det henne, før der sker et eller andet, spørger Jette Keller fra Troldhede. 

Læs også Nabostrid: Jette føler sig terroriseret af nabo