Chikanerede Bonnet og Troldhede-borgere samlet: Med fælles stemme vil de råbe myndighederne op

Både borgerne i Bonnet ved Lemvig og Troldhede ved Videbæk føler sig chikaneret af en borger i deres by. Torsdag aften var de samlet til borgermøde.

Det er 90 kilometer imellem Bonnet ved Lemvig og Troldhede ved Videbæk. Men lighederne er alligevel store mellem de to små samfund.

quoteJeg håber, vi sammen kan få råbt nogle politikere op på en eller anden måde. (...) Det kan ikke være rigtigt, at det er os borgere, der skal stå med lorten

Jette Keller, Troldhede

Her til aften var en gruppe af tyve borgere fra netop de to byer derfor samlet til et borgermøde i Troldhede.

- Det er for at hjælpe hinanden. Måske kan vi lære noget af hinanden, lyder det fra Jette Keller fra Troldhede, der lagde hus til aftenens møde.

Magtesløse borgere

Borgerne i de to byer føler de står i samme situation, fordi de igennem længere tid har følt sig truet og chikaneret af en borger i deres by.

quoteDet kan ikke passe, at én mand kan chikanere en hel by

Allan Berg, Bonnet

I Bonnet drejer det sig om en 50-årig mand, som blandt andet har kast en jernstang efter en borger og hevet en anden ned af cyklen.

- Hvor er myndighederne i det her? Hvor er kommunen, hvor er politiet? Er der ikke nogen, der gør noget? Det kan ikke passe, at én mand kan chikanere en hel by, lyder det fra Allan Berg fra Bonnet, der her til aften havde taget turen til Troldhede.

For borgerne i Troldhede er det en 49-årig mand, som jævnligt både overfuser og truer flere borgere verbalt. Fælles for borgerne er, at de føler sig svigtet af både politi, psykiatri og politikerne.

- Jeg håber, vi sammen kan få råbt nogle politikere op på en eller anden måde. De skal indse, at det her virkelig er et problem. Det kan ikke være rigtigt, at det er os borgere, der skal stå med lorten, lyder det fra Jette Keller fra Troldhede.

Udover at møde ligesindede så var målet med aftenen selv at finde mulige løsninger på deres udfordring.

- Vi får ikke hjælp andre steder fra. Vi har prøvet både ved politi, psykiatri, kommune og borgmester. Vi har været hele vejen rundt, og svaret er, at ”de gør, hvad de kan.” Så vi står magtesløse tilbage. Der må simpelthen være nogle myndigheder, der træder til, siger Jette Keller.

Jo flere, jo bedre

quoteHvis der ikke er andre, der vil tage initiativ til at få problemerne løst, så må vi jo selv gøre det, og jo flere vi er, jo større stemme har vi at tale med

Allan Berg, Bonnet

- Hvis der ikke er andre, der vil tage initiativ til at få problemerne løst, så må vi jo selv gøre det, og jo flere vi er, jo større stemme har vi at tale med, siger Allan Berg.  

Selvom et helt konkret løsningsforslag nok ikke kommer sådan lige med det samme, så har aftenen været givende.

- Det har været rigtig godt. De forstår vores problematik, og vi forstår deres. Det er rart, at vi ikke står alene, lyder det fra Jette Keller.

Allan Berg stemmer i:

- Det er jo lidt befriende, at andre står i den samme situation.

Borgerne fra Troldhede og Bonnet vil nu meget gerne høre fra andre byer, der har haft lignende stridigheder.

Efter langvarig nabo-chikane er borgere fra Bonnet og Troldhede nu gået sammen for at finde en løsning

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.