Nabostrid i Troldhede: Uromager anholdt og løsladt igen

Striden mellem en 49-årig mand og naboerne i Troldhede kulminerede mandag med trusler og hærværk og politi.

Mandag eftermiddag blev et nyt kapitel i nabostriden fra Troldhede skrevet. Her anholdte politiet den 49-årige Bo Frederiksen, som gennem længere tid, i følge naboerne, har skabt stor strid i den lille by. 

Ifølge politiets oplysninger havde Bo Frederiksen opført sig truende overfor en nabo og kastet en sten mod ruden. Det resulterede i en anholdelse og sigtelse for hærværk og trusler.

Men her i skrivende stund er Bo Frederiksen, efter at have været blevet afhørt, igen løsladt og på vej hjem til Troldhede. 

- Jeg kan bekræfte at Bo Frederiksen igen er løsladt, da vi ikke mener, der er grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør, siger Ole Vanghøj, Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

"Det er dem, som chikanerer mig"

TV MIDTVEST har tidligere talt med Bo Frederiksen i sit hjem i Troldhede. Her indrømmede han, at der har været konflikter, men at begge parter er lige gode om det. 

- De laver problemerne ti gange værre, end de er, siger Bo Skov Frederiksen, der forklarer, at han skyder med sin luftbøsse for at komme mink og rotter til livs, og ifølge ham har han aldrig kastet med kanonslag.

- Det kan ikke være rigtigt, at jeg ikke kan få lov at bo her. Jeg synes, det er chikane, når jeg bliver meldt til politiet hele tiden, siger Bo Skov Frederiksen.

Politikere ind i sagen

I Bonnet i Lemvig Kommune har en flok borgere gennem længere tid været udsat for en lignende sag. Hvor et vagtværn hver aften den sidste halvanden måned har samlet sig foran en borgers hus. For at vise de har fået nok af mandens chikane.

Og sagerne fra Bonnet og Troldhede har nu fået politkere på Christiansborg til at gå ind i sagen.

- Jeg føler med de borgere, siger Karina Lorentzen, der er SF’s retsordfører.

- Jeg kan godt forstå, det her giver en masse utryghed for borgerne i de her to byer, og sikkert også andre steder, hvor det her er et problem, siger Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget, Dennis Flydtkjær fra Herning.

Efter at være blevet bekendte med de to tilfælde af nabostridigheder, er begge partier er nu parate til at gå til Justitsministeren for at finde en løsning på problemerne.

- Det er en problemstilling, vi tager seriøst her på Christiansborg og vil prøve at sætte nogle kloge mennesker sammen, som kan være med til at finde nogle balancerede løsninger, så man får lettere ved at komme det her til livs, siger Dennis Flydtkjær fra DF.

Men indtil videre er Bo Frederiksen altså løsladt og tilbage i Troldhede. Men skulle der opstå yderligere, så skal naboerne selvfølgelig tage kontakt til politiet igen, slår vagtchef Ole Vanghøj fast. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.