Sputnik får ikke omvalg trods klage

Erik ”Sputnik” Jakobsens klage til Indenrigsministeriet, over at han ikke stod på stemmesedlen i Ringkøbing-Skjern Kommune under Folketingsvalget, er blevet afvist.

Ringkøbing-kredsen glemte at få Erik "Sputnik" Jacobsens navn på stemmesedlen i Ringkøbing-Skjern kommune, da der var Folketingsvalg. Det blev løsgængeren så vred over, at han klagede til Indenrigsministeriet og forlangte omvalg. Men klagen har han nu fået afslag på.

Sandsynligheden for at løsgængeren ville blev valgt var alt for lille til at prioritere omvalg, lyder argumentet fra ministeriet.

- Demokratiet er trådt helt ud af kraft. Havde det været Lars løkke eller Thulesen Dahl, der ikke figurerede på en stemmeseddel, så ville der komme omvalg med det samme. Fordi det er lille Sputnik, så kan han ikke få sit omvalg, siger Erik "Sputnik" Jacobsen til P4 Midt & Vest.

I resten af Vestjyllands storkreds fik Erik "Sputnik" Jacobsen 116 stemmer - skulle han være stemt ind, så skulle han have haft hele 18.000 personlige stemmer ved folketingsvalget for at opnå kredsmandat. Men hovedpersonen selv mener, at det sagtens kunne have påvirket valget, hvis navnet havde stået på stemmesedlen i Ringkøbing-Skjern.

- Det er sådan set ikke mig som person. Det kunne også have været, at mandatfordelingen havde været anderledes, siger Erik "Sputnik" Jacobsen til P4 Midt & Vest.

Han vil nu undersøge mulighederne for at klage til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.