Ingen kritik efter dødsfald i politibil

Statsadvokaten slutter sin undersøgelse af sag om kvinde, der døde i politiets patruljevogn.

Statsadvokaten i Viborg, Peter Brøndt Jørgensen, har ikke fundet grund til at kritisere to betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi, efter at en 46-årig kvinde i april døde på bagsædet af deres patruljevogn.

Natten til langfredag blev betjentene kaldt til et offentligt toilet i Ulfborg, hvor de fandt en 46-årig kvinde liggende stærkt beruset på gulvet.

Betjentene besluttede at køre kvinden til detentionen i Holstebro, men pludselig holdt hun op med at trække vejret, og de to politifolk gav hende kunstigt åndedræt og hjertemassage. Samtidig blev der tilkaldt en ambulance og en akutlæge, men kvindens liv stod ikke til at redde.

Holdt øje under kørslen

Statsadvokaten har blandt andet overvejet, om betjentene med det samme burde have tilkaldt en ambulance i stedet for selv at transportere kvinden - men konkluderer altså, at der ikke er grund til at kritisere politifolkenes skøn.

Peter Brøndt Jørgensen har blandt andet noteret sig, at den ene betjent under kørslen holdt øje med kvinden, at kabinelyset i patruljevognen var tændt, og at kvinden havde været i stand til at oplyse betjentene sit navn.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.