Holder fast i omstridt studietur

Regionspolitikere skal studere sygehus-struktur i Skotland - spild af skatteborgernes penge, mener et mindretal.

Et flertal i det nordjyske regionsråd har besluttet at holde fast i en omstridt studietur til Skotland til godt en halv million kroner.

Sagen var på dagsordenen på tirsdagens møde i regionsrådet, men kom ikke til afstemning, da det stod klart, at et flertal bakkede op om turen - det oplyser det konservative medlem af regionsrådet, Christen Overgaard fra Hurup.

Overgaard tilhører selv det mindretal, der klart har sagt nej til at tage med på turen.

- I en situation hvor vi i regionen ikke kan få økonomien til at hænge sammen, synes jeg, at det er forkert at bruge så mange penge på en studietur, siger Christen Overgaard til tvmidtvest.dk.

- Det er skatteborgernes penge

Han understreger, at han på ingen måder er modstander af, at regionen får inspiration fra andre lande. 

- Men det kunne gøres ved at sende en mindre gruppe afsted - eller vi kunne invitere nogen fra Skotland over til os. Det her må kunne gøres billigere - vi skal hele tiden huske på, at det er skatteborgernes penge, vi bruger, siger Christen Overgaard.

Turen til Skotland er både for politikere og embedsmænd. 36 personer er tilmeldt turen fra den 9. til 13 maj. Pris: 546.000 kroner.

Formålet med turen er at studere sygehusstrukturen i Skotland - inden regionen selv skal bygge et nyt stort sygehus ved Aalborg.

 


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Samfund.