To direktører i Hospitalsenhed Midt stopper omgående

Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen forlader deres stillinger i Hospitalsenhed Midt.

Der er indgået aftale om, at hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen fratræder deres stillinger i Hospitalsenhed Midt omgående på grund af uenighed med regionen.

- Årsagen er, at parterne ser forskelligt på den strategiske ledelse og udvikling af sundhedsvæsenet i Region Midtjylland, oplyser regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen i en kortfattet pressemeddelelse.

quoteOver de seneste måneder er det spidset til mellem de to og os.

Jacob Stengaard Madsen, regionsdirektør, Region Midtjylland

Ifølge Region Midtjyllands direktør, Jacob Stengaard Madsen, er der uenighed om ledelsen af hospitalet - herunder også budgettet. Han har senere mandag uddybet med følgende kommentarer:

- Over de seneste måneder er det spidset til mellem de to og os, og der er i stigende grad blevet en kant.

- Derfor er vores konklusion, at de ikke kan være her længere, siger Jacob Stengaard Madsen til Viborg Stifts Folkeblad. 

Adskillige afdelinger bliver nedlagt og centraliseret på regionshospitalerne. Det betyder længere transport for borgerne i vest.

I august varslede Region Midt en spareplan på 195 millioner kroner næste år. En stor del af besparelserne skulle findes i Viborg, hvor de to tidligere direktører var ansat. Besparelserne blev efter et forlig i sidste uge dog en del lavere og endte på knap 140 millioner kroner i 2019. 

Direktionen i Region Midtjylland har mandag konstitueret præhospital direktør Thomas Balle Kristensen i stillingen som hospitalsdirektør for Hospitalsenhed Midt.

Det betyder, at lægefaglig direktør Per Sabro Nielsen i en periode alene vil varetage ledelsen af præhospitalet på direktørniveau.

Opdateret med citater fra Viborg Stifts Folkeblad og supplerende information fra ritzau

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.