Politikere støtter seminarier

Både lands- og lokalpolitikere mener, seminarierne i Skive og Nørre Nissum bør bevares

Dansk Folkepartis forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl er ikke i tvivl: Det vil være en katastrofe af lukke de to seminarier i Skive og Nørre Nissum. Det skriver han i dag i en pressemeddelelse.

- Det er jo helt grotesk, at man vil lukke to velfungerende uddannelsesinstitutioner i udkantsdanmark, når vi nu netop har brug for vækst og udvikling i de områder. Der kan kun være snævre økonomiske fordele, og det er derfor helt uacceptabelt, skriver Jens Henrik Thulesen Dahl (DF).

Ifølge Skive Folkeblad er han langt fra en eneste med den holdning. I regionsrådet i Region Midtjylland er der nemlig flertal for, at anbefale en bevaring af de to seminarier, skriver avisen. Formanden for Udvalget for regional udvikling i regionen, Gert Schou (S) fra Grenå mener, at det er logisk at bevare uddannelserne, når kvaliteten begge steder er god.

Ministeren må nedlægge veto

Forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl vil nu have uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til at nedlægge veto, hvis bestyrelsen i VIA University College i aften beslutter at samle seminarierne i Holstebro.

- Som minister kan Morten Østergaard nedlægge veto, hvilket jeg i givet fald vil opfordre ham til at gøre, lyder det fra ordføreren. Denne holdning støtter desuden folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (DF).