Nyvalgte politikere underskriver grundloven: - Det var et stort øjeblik

De nye folketingspolitikere satte fredag en helt særlig underskrift i Folketinget.

Fredag var en højtidelig dag i Folketinget, da omkring 40 nyvalgte medlemmer skulle underskrive erklæringen om, at de vil overholde grundloven. 

quote- Jeg har min mor og hendes mand med herovre, og det første, de sagde, det var: ”Nu skal du huske, hvor du kommer fra. Og du skal holde begge ben solidt plantet i den jyske muld.”

Alex Vanopslagh

- Det er jo vores grundsten i vores demokrati – grundloven. Så selvfølgelig er det meget særligt, det er ikke bare et stykke papir, det er jo det allerhelligste i vores demokrati, lyder det fra Anne Paulin, der er nyvalgt folketingsmedlem for Socialdemokratiet.

Også Liberal Alliances nye leder, Alex Vanopslagh, satte fredag sin underskrift.

- Det var et stort øjeblik, og jeg havde lyst til at blive deroppe lidt længere. Jeg tænkte: er der ikke flere papirer, jeg kan underskrive? For jeg sad jo og var stolt over, at jeg havde det privilegie, at nu skal jeg være medlem af Folketinget.

Her kan du høre tre af de nyvalgte politikere fra landsdelen sætte ord på den højtidelige dag i Folketinget. 

Holder benene solidt plantet i den jyske muld 

Selvom de to nye folketingspolitikere nu får deres daglige gang på Christiansborg, har de ikke glemt, hvilket bagland, der har sikret dem pladsen i Folketinget.

- Jeg har min mor og hendes mand med herovre, og det første, de sagde, det var: ”Nu skal du huske, hvor du kommer fra. Og du skal holde begge ben solidt plantet i den jyske muld”, siger Alex Vanopslagh.

- Jeg skal allerede om et par timer mod Skive, hvor vi holder frivilligfest. Om en uges tid, gentager jeg det samme i Ikast-Brande, så der er masser af ture hjem, lyder det fra Anne Paulin.

Fredag blev der også valgt en ny formand for Folketinget. Det er s-veteranen Henrik Dam Kristensen, der skal sidde på den post de kommende fire år – en post han overtager fra Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.