Signe Munk endelig i Folketinget: Det er jo helt fantastisk

De personlige stemmer er talt op, og det blev Signe Munk, der løb med SF’s ene mandat i Vestjyllands Storkreds.

Hun er allerede næstformand for SF. Nu kan hun også kalde sig Folketingspolitiker.

28-årige Signe Munk kan nemlig juble over, at hun har fået Socialistisk Folkepartis ene kredsmandat i Vestjylland.

quoteDer er både nogle udfordringer i Midt- og Vestjylland, som skal bæres ind på Christiansborg, men der er også mange gode ideer og fede initiativer

Signe Munk, Nyvalgt Folketingsmedlem, SF, Vestjyllands Storkreds

- Det er jo helt fantastisk. Det betyder, at midt- og vestjyderne igen kan blive repræsenteret af en SF’er på Christiansborg, siger hun.

Den unge viborgenser, som har været næstformand for SF siden 2014, stillede også op til Folketingsvalget i 2015. Dengang blev det ikke til noget mandat i Vestjyllands Storkreds, og derfor heller ikke til en plads i Folketinget til Signe Munk.

Fremgang og overbevisende sejr

Folketingsvalget i går bød på et godt valg for SF. På landsplan gik partiet 3,5 procentpoint frem, og endte med 7,7 procent af stemmerne. Det betød også, at partiet fik fordoblet deres antal af mandater, og gik fra syv til 14.

I Vestjyllands Storkreds fik de 6,2 procent af stemmerne, og det udløste altså et kredsmandat.

- Jeg er da helt vildt stolt. Vi har brugt fire år i SF på at få partiet hertil, hvor vi er i dag. Og på at bede om vælgernes tillid. Det har vi fået nu, siger en tydeligt stolt Signe Munk.

Næstformanden, som er spidskandidat i Vestjyllands Storkreds, fik en overbevisende sejr med 6.285 personlige stemmer. Den næste på listen var Karsten Filsø, som fik 1.075 personlige stemmer.

quoteDet er jo helt fantastisk. Det betyder, at midt- og vestjyderne igen kan blive repræsenteret af en SF’er på Christiansborg

Signe Munk, Nyvalgt Folketingsmedlem, SF, Vestjyllands Storkreds

Signe Munk er ikke i tvivl om, hvad hendes plads i Folketinget og SF’s fremgang skal bruges til.

- Det skal bruges til at skabe politiske resultater. Vi vil have en bindende klimalov, flere voksne i daginstitutionerne og flere sygeplejersker på sygehusgangene, siger hun blandt andet.

En vestjyde på Christiansborg

Signe Munk er bosat i København, men har planer om at flytte til Fur. Selvom hun nu kommer til at få langt på arbejde, ser hun det som en fordel.

- Jeg tror, det er rigtig vigtigt med den forbindelse. Der er både nogle udfordringer i Midt- og Vestjylland, som skal bæres ind på Christiansborg, men der er også mange gode ideer og fede initiativer, siger hun

- Vi er en landsdel med rigtig mange grønne arbejdspladser, og det er jo en af de vigtige initiativer i den grønne omstilling, uddyber hun.

Signe Munk har en bachelor i statskundskab, og er sidenhen også begyndt på sygeplejerskeuddannelsen.