Guldsjakal fotograferet i Himmerland

Sidste år blev der fundet en død sjakal ved Karup. Nu er et levende eksemplar fotograferet i Lille Vildmose.

For anden gang på et år er det hundelignende rovdyr guldsjakalen nu set i det jyske.

Det er lykkedes naturfotografen Carsten Clausen fra Randers at fotografere en levende guldsjakal i Lille Vildmose i Himmerland, skriver Nordjyske. Han har lagt billederne ud på Facebook-gruppen Vild med Lillemose, og de får biologen Thomas Secher Jensen til at knibe sig i armen.

- Det er det første dokumenterede fund, hvor vi har nogle ganske fremragende billeder af den. Det er uhyre sjældent, at der kommer så store nye rovdyr til Danmark. Det sidste var ulven, men sjakalen er fulgt lige i hælene, siger han til Ritzau.

Første gang guldsjakalen blev fundet i Danmark, var i september 2015, da et eksemplar blev fundet trafikdræbt ved Karup.

Guldsjakalen er ifølge www.denstoredanske.dk udbredt fra det sydlige Asien til det sydlige Rusland, Balkan og det nordlige Afrika. Den er også set i blandt andet Polen og Litauen og syd for den dansk-tyske grænse.

Den kan blive op til en meter lang, en halv meter høj og veje op til 15 kilo. 

Sjakalen er altædende, men mindre gnavere, insekter, kadavere og planter skulle stå øverst på menuen.

Thomas Secher Jensen vurderer, at der er gode chancer får, at vi får mere at se til det nye rovdyr.

- Så længe bestanden er i fremgang, som den er, så tror jeg, at vi vil se den. Men ulven og sjakalen er jo konkurrenter, og ulven kan sagtens slå sjakalen ihjel, siger han.

Eksternt link - se billederne her.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.