Biskop: For mange excel-ark i det offentlige

Biskop Henning Toft Bro langede ud efter målstyringen i det offentlige ved nytårsgudstjenesten i Budolfi Kirke.

Der blev sendt kradse ord fra prædikestolen i retning af den offentlige sektor, da der mandag formiddag var nytårsgudstjeneste i Budolfi Kirke i Aalborg. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Domkirken var fyldt med uniformer og prominente politikere på årets første arbejdsdag, da biskop Henning Toft Bro langede ud efter 'den evindelige målstyring i det offentlige'.

- Os der er ansat i det offentlige er udsat for målstyring i alle afskygninger. Selv synes jeg, det har taget overhånd. Alt skal være så effektivt. Vi skal måles og vejes, nå ja, det sidste vil vi gerne vente med til julefedtet er skrællet af vores skrøbelige krop, lød det fra prædikestolen.

Ikke mindst er der for mange excel-ark i det offentlige, mener biskoppen.

- Hvor bliver intuitionen af? Hvor bliver inspirationen af? Hvor bliver det skæve det uforudsigelige af, når vi alle skal sættes ind i et exel-regneark? Det hele forsvinder i gold matematik og beregning. Vi skal minde hinanden om, at vi alle er en del af en stor fortælling. Nemlig fortællingen om at skabe et værdigt samfund, hvor der er rum for hinanden, sagde Henning Toft Bro.

Det var niende gang Aalborg Domkirke lagde hus til den officielle nytårsgudstjeneste hvor politikere, politi, militær, beredskabsstyrelse, skolevæsen, retsvæsen, stiftsøvrighed, provster og menighedsrådsmedlemmer var inviteret.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.