Ny mole indviet - Bodil ødelagde den gamle

Ny ydermole til 40 millioner kroner indviet i Lemvig. Molen skal sikre byen mod oversvømmelser og samtidig gøre havnen til et populært rekreativt område.

Der var fest på havnen i Lemvig lørdag formiddag.

Borgmester Erik Flyvholm indviede havnens nye ydermole - et projekt til 40 millioner kroner, der ikke alene skal være med til at sikre byen mod oversvømmelser, men samtidig også skal gøre havnen endnu mere attraktiv for borgerne og de mange turister på egnen.

Den nye mole afløser den gamle vestlige ydermole, der blev ødelagt af orkanen Bodil i december 2013. Molen blev delvist knust, og det resulterede i en rekordhøj vandstand og flere smadrede både.

Molen er bygget af træ og er 60 meter lang. Den sikrer roligere vand i de indre bassiner og giver plads til 50 ekstra både. Samtidig skal der laves flere kighuller af glas i molen, så man kan stå i læ og se ud på bølgerne, når stormen raser.

- Det hele er en del af vores masterplan for havnen fra 2010. Omdannelsen fra en erhvervshavn til en oplevelseshavn, et rekreativt område - dagen i dag vidner om, at det er lykkedes, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Interview med borgmester Erik Flyvholm (V):

01:10 Luk video

TV MIDTVEST sendte i december 2013 dette indslag om orkanen Bodils hærgen i Lemvig:

01:59 Luk video

01:54 Luk video