I Lemvig skal byens borgere være med til at stoppe butiksdød

Alle over 18 år i Lemvig bliver nu inddraget i kampen for at bevare byens butikker og et levende handelsliv. I en ny undersøgelse bliver borgerne spurgt om deres handelsvaner, og hvad der eventuelt mangler i byen.

2:03
Lemvig er en travl by, og det skulle den gerne fortsætte med at være.
Foto: Allan Ødegaard / TV MIDTVEST

Målet med en ny undersøgelse blandt Lemvigs borgere er ikke bare færre tomme butikker, men også flere indbyggere.

For der er ikke noget, en handelschef frygter mere end tomme butikker eller en død gågade.

- Nej, det er der ikke. Vi skal sørge for, at vores egne borgere og turister har lyst til at handle lokalt, siger turist- og handelschef Mai Lindgaard.

Derfor har kommunen og handelsforeningen brugt 175.000 kroner på at sende et spørgeskema ud til samtlige borgere over 18 år. I brevet står blandt andet:

- Som led i projektet "Sammen om lokal handel og turisme" vil vi gerne blive klogere på borgernes handelsvaner og syn på det lokale handelsliv.

Mange har svaret

Det lader til, at lemvigerne er friske på opgaven. 15.793 digitale breve er landet i indbyggernes E-bokse, og på bare fem dage har 2800 allerede svaret.

- Det er allerede et megaflot resultat. Hvis vi havde spurgt på gaden, var vi måske kommet i snak med 3-400, siger Mai Lindgaard.

Der var en del kunder i butikken ØnskeBørn i Lemvig i dag, men ejeren glæder sig stadig til at få resultatet af undersøgelsen.
Der var en del kunder i butikken ØnskeBørn i Lemvig i dag, men ejeren glæder sig stadig til at få resultatet af undersøgelsen.
Foto: Allan Ødegaard / TV MIDTVEST

Tanken er, at hele byen ved fælles hjælp kan skabe en endnu mere attraktiv by at handle og bo i. For aktivitet avler aktivitet, og en af dem, der venter spændt på svarene, står bag kassen hos ØnskeBørn.

De sælger alt i legetøj og udstyr til mor, far og baby, og deres største konkurrent er internettet. 

- Det er ret vigtigt, at vi får at vide, om vi gør det godt nok. Det glæder vi og til, for der er helt sikkert noget, vi ikke selv er opmærksomme på, siger indehaver René Salskov.

En anden af de lokale, Hanne Bodilsen, der er gift med ejeren af Lemvig Strandcamping, handler ganske vist allerede primært lokalt, men hun kunne godt bruge lidt flere caféer og restauranter.

- Vi har jo et par tomme lokaler her i byen, og vi er meget afhængige af turister, så det kunne være fint, hvis de blev fyldt op igen, siger hun.

Sidste frist for at svare på spørgeskemaet for lemvigerne er 24. september.