Fiskerne glæder sig over historisk tobissæson

Priserne er ikke i top, men på havnen i Thyborøn kan de ikke huske, hvornår der sidst har været så mange tobis.

Fiskeriet efter industrifisken tobis er ved at rinde ud for i år - og fiskerne kan se tilbage på en historisk god sæson, skriver Fiskeritidende.

- Jeg har fisket i godt og vel 40 år nu, og jeg har aldrig set så mange tobis, som vi har set i år, siger Conrad Hviid, der er skipper på Thyborøn-kutteren L 854 Helle Ronny til Fiskeritidende.

Der har været så travlt, at fiskemelsfabrikken TripleNine har haft svært ved at følge med. Der har simpelt hen været lang ventetid, når fiskerne skulle af med fangsten. Conrad Hviid fortæller om helt op til fem dages ventetid ved fabrikken i Thyborøn. En situation som direktøren for TripleNine, Peter Jensen, beklager. 

- Det er vi ærgerlige over, men man er ikke forpligtet ud over sine evner, og vi har hele tiden kørt på fuld kapacitet, så det har været en uløselig opgave, siger Peter Jensen til Fiskeritidende.

Direktøren regner med, at det samlede antal landinger kommer over 400.000 tons. Priserne er til gengæld ikke helt i top.

- Vi ville gerne have betalt mere, men priserne på fiskemel og fiskeolie er gået ned på verdensmarkederne. Men de priser, vi har haft, giver trods alt en omsætning på 500 millioner kroner, siger Peter Jensen.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.