VM-bronze til efterskoledrenge

Efterskoleelever fra ISI Idrætsefterskole i Ikast har vundet bronze til VM i håndbold for skolehold i Tyrkiet.

U16 drengehåndboldhold fra ISI Idrætsefterskole i Ikast har fredag vundet bronze til VM i håndbold for skolehold i Trabzon i det nordøstlige Tyrkiet.

Holdet tabte torsdag en tæt semifinale til Brasilien med et enkelt mål. Fredag lykkedes det drengene at nuppe bronzemedaljerne med femmålssejr over Frankrig, som var de forsvarende verdensmestre. Kampens resultat blev 21-26 til Danmark.

- Det er lidt blandet følelse. Vi er glade og stolte, men også lidt chokerede over, at vi har præsteret så godt. Vi vidste godt, vi havde et godt hold, men vi havde ikke regnet med medaljer, siger Troels Banggard, der er træner og ansvarlig for drengeholdet, til tvmidtvest.dk

En svær opgave

Der var både U16 og U18-hold med i turneringen, og derfor var det en ekstra hård opgave for holdet fra Ikast.

- Der kan være helt op til tre års forskel på drenge i den alder, og fordi der er meget stor forskel på drenge i den alder, har de ældste en fysisk fordel. Men drengene spillede fantastisk, og vi har vist dansk håndbold frem på flotteste vis, siger Troels Banggard.

Pigehold også med

Også på pigesiden repræsenterede efterskolen Danmark. Efter at have vundet alle kampe i den indledende runde gik de også videre til kvartfinalen. Her tabte de med to mål til Tyrkiet. Pigerne endte på en 7. plads.

Begge hold vandt den nationale kvalifikation, og repræsenterede Danmark i turneringen, hvor i alt 22 nationer deltog. Turneringen bliver afholdt hvert andet år.

Eleverne går i 9. og 10. klasse på ISI Idrætsefterskole.