Vestjysk Bank tjener igen penge

Banken leverer i dag det højeste basisresultat i to år.

I en turbulent tid med stor økonomisk usikkerhed og en masse svirrende rygter om usund økonomi, leverede Vestjysk Bank i dag et flottere basisresultat for årets tredie kvartal, end bankens direktør, Frank Kristensen, selv havde turde drømme om.

- Jeg er meget godt tilpas med resultatet, siger en tydeligt glad bankdirektør i telefonen.

Banken har i tredje kvartal 2011 et basisresultat på 146 millioner kroner, og det er en stigning på 12 procent i forhold til tredie kvartal sidste år.

Ramt af vedholdende rygter

Vestjysk Bank har ellers været ramt af vedholdende rygter fra pengeanalytikere, som har sat store spørgsmålstegn ved bankens økonomi og fremtid. Nu håber bankdirektøren, at den pessimistiske tone omkring banken får en anden lyd.

- Vi tjener gode penge og har en sund bankdrift, vi har styr på vores kreditter, også på trods af nedskrivninger, og dermed synes vi vi har dokumenteret, at al det krisesnak om Vestjysk Bank må høre op. Vi er ikke specielt pressede i forhold til andre banker, understreger Frank Kristensen.

Fusioner giver pote

Vestjysk Bank overtog i 2008 Bonusbankens aktiviteter ligesom banken fusionerede med Ringkjøbing Bank. Begge dele har givet øgede udgifter til Vestjysk Bank, men nu kan banken ifølge Frank Kristensen begynde at høste frugten af samarbejdet.

- Basisresultatet beviser, at vi har valgt den rigtige strategi med at fusionere med Ringkøbing Bank og Bonusbanken, og vi kan se, at det virker, siger han.

Bedre balance mellem ind- og udlån

Vestjysk Bank har i år nedbragt udlåndsmassen med 567 millioner kroner, så der nu er udlån for ialt 22,5 milliarder kroner. Banken har indlån for 14,5 milliarder kroner og en egenkapital på fire milliarder kroner.

- Det eneste fokusområde vi har nu, er at holde øje med forskellen mellem ind- og udlån, forklarer Frank Kristensen, som stadig forventer et basisresultat for hele året på cirka 500 millioner kroner og nu - med de nyeste tal i ryggen, opjusterer prognosen til mindst 500 millioner kroner.

Opfylder nu alle Finanstilsynets grænseværdier

- Vi har siden regnskabsårets start reduceret udlån med godt 4 procent eller 900 millioner kroner, heraf 567 millioner kroner alene i tredje kvartal, og gennem kampagner styrket indlånssiden. Det betyder, at vores likviditetsmæssige overdækning per 30. september 2011 udgør 73,4 procent, og at vi dermed igen er over vores målsætning og opfylder alle Finanstilsynets grænseværdier i tilsynsdiamanten, siger Frank Kristensen.