Massetest i Holstebro og Ringkøbing-Skjern: - Forhåbentlig kan vi få normale tilstande igen

Der er fuld gang i massetestningen af borgerne i kommunerne Ringkøbing-Skjern og Holstebro. Faktisk er så mange mødt frem til de anbefalede tests, at der flere steder er kø.

Det skete blandt andet i Mejrup tirsdag.

quoteJeg synes, det er rigtig godt, man har lavet det flere steder, så vi forhåbentlig på et tidspunkt kan få lidt mere normale tilstande igen.

Hanne Meyer, Mejrup

En af dem, der stod i kø for at blive testet for coronavirus, var Hanne Meyer, som bor i Mejrup. Hun mødte op netop fordi, sundhedsmyndighederne anbefaler folk at blive testet.

- Der skal mange mennesker igennem. Jeg synes, det er rigtig godt, man har lavet det flere steder, så vi forhåbentlig på et tidspunkt kan få lidt mere normale tilstande igen, forklarer hun og fortsætter:

- Jeg tænker bare, at jeg viser samfundssind. Det håber jeg, at de fleste gør.

I Ringkøbing-Skjern Kommune og Holstebro Kommune skal i alt omkring 115.000 personer testes.

DET SKRIVER MYNDIGHEDERNE OM BEGRUNDELSEN

En slags samlebåndstest

De mange tests skaber travlhed på testcentrene. Det sted, hvor Hanne Meyer blev testet, står Hanne Jetmar.

Hun er oprindeligt uddannet ergoterapeut, men i denne tid arbejder hun som poder på testcentre.

- Man kan godt kalde det for samlebånd, for det er meget det samme, vi laver hele tiden. Men alligevel er det ikke helt et samlebånd, for der er jo forskel på alle mennesker. Der er forskel på, hvordan de reagerer, og hvordan de ser ud, når de åbner munden, hvilke reflekser de har og så videre, siger Hanne Jetmar om testningen.

Hanne Jetmar poder mange af de borgere, der bliver testet for corona.
Hanne Jetmar poder mange af de borgere, der bliver testet for corona.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Hun forklarer, at når der først er kommet gang i systemet, tester de hurtigt. Det tager omkring et minut per test, men hvis der er nogle, der skal bruge lidt længere tid, er der også plads til det.

- Jeg synes, det er dejligt, for det er den måde, vi kan komme corona til livs, hvis folk kommer for at blive testet. Hvis folk kommer, må vi antage, at de også holder restriktionerne, siger Hanne Jetmar.

I dag estimeres det, at der bliver testet 3000 borgere i de to kommuner.

Fordi der konstant opgraderes med flere enheder, personale og testcentre, regnes der med, at der kan testes op mod 10.000 allerede på lørdag.