Stor løbefest har nået sin ende: - Vi gør det gerne igen

Knap 18.500 løbere har dagen igennem været rundt i Hernings gader. Dermed kan byen vinge værtskabet for Royal Run af.

11:13
Det begyndte som en markering af kronprins Frederiks 50 år fødselsdag i 2018, men festen fortsat, og nu er den også nået til Herning. Vi snørrede løbeskoene og løb med, da en folkefest ramte landsdelen.

Hernings helt store løbedag med Royal Run er slut, og knap 18.500 løbere har været igennem én af de tre distancer One Mile, fem og ti kilometer. Dermed kan Herning læne sig tilbage efter et vellykket værtskab.

- Jeg synes, det har været en helt fantastisk dag. Det har været en løbefest, vi har haft sammen, siger Dorte West, der er borgmester i Herning Kommune.

Folkene bag Royal Run siger som tommelfingerregel, at én løber genererer én tilskuer, så Herning har i dag haft besøg af omkring 37.000 gæster. Det er første gang, at landsdelen er værter for Royal Run. Borgmesteren er stolt over afviklingen.

- Jeg er glad for, at det endnu engang er lykkedes at afvikle et event. Vi har god erfaring med det, og der har været styr på tingene, siger borgmesteren.

Den helt store gæst i dag var H. K. H. Kronprins Frederik, som flagede fem kilometerdistancen i gang, inden han selv satte i løb.

- Herning, I kan feste, fejre og motivere. Tak, fordi I har taget så godt imod det, sagde kronprinsen kort før løbet blev flaget i gang.

Kronprinsen havde fart på, men han havde ikke mere travlt, end at han kunne hilse og give highfive til de mange tilskuere og løbere, han mødte på Torvet i Herning, hvor målstregen befandt sig.

- Det var stort, da jeg kom i mål, så kom han gående lige imod mig og så fik jeg lige et håndslag, sagde en af løberne ved målstregen, der ligesom kronprinsen løb fem kilometer.

Dagens helt store løber

Ikke nok med at Hernings borgmester i dag fik besøg af 37.000 gæster og en kronprins, så havde Dorte West også sat sig for at løbe alle tre distancer selv.

- Det er gået rigtig fint. Jeg har taget det stille og roligt, men det er gået godt, siger Dorte West, der dog forsikrer om, at hun ikke skal ud og løbe i aften.

- Det var en rigtig fin rute, og vi kom godt rundt. Der var rigtig mange ude på ruten, og folk var flinke til at heppe.

Hun er ikke alene om at rose ruten og løbet. Hurtigste kvinde på ti kilometerdistancen Karoline Husted fra Holstebro var imponeret over ruten.

- Det var en god rute. Den var meget varierende, men den var også svær, for der var både modvind og kuperet, siger Karoline Husted, der ugentligt løber mellem 80-100 kilometer.

Værtskabet for Royal Run går på tur, men skulle Herning komme i spil igen, er de klar til endnu en omgang på heden.

- Vi er bestemt klar igen, slår Dorte West fast. 

Har du lyst til flere billeder og detaljer, kan du genlæse TV MIDTVESTs livedækning fra Royal Run i Herning herunder.

29. maj kl. 16:33

Hvad gør man ikke for at få det bedste udsyn?

To små drenge har fundet vej op i Bryggeriets skilt, så de kan se ud over de mange løbere, der er på vej ind. 

Media Drop 290523 58 dipo
29. maj kl. 16:28

Butiksansatte hepper på chefen fra butikke

De ansatte hos tøjbutikken Degn, der ligger på Torvet i Herning, hepper på chefen fra første parket.

Chefen løber nemlig med på fem kilometer distancen ved året Royal Run i Herning.

Butikken ligger så de ansatte kan se ud over hele pladsen og dermed fange chefen, når hun kommer forbi. 

- Det har været rigtig festligt, og stemningen er god, lyder det fra de ansatte.

Media Drop 290523 56 dipo
29. maj kl. 16:22

Prinsens sluttid: 24:26

Kronprins Frederik er i god løbeform. Han sluttid på fem kilometer blev 24:26. 

Det er en tid, som placerer ham som nummer 143 af de cirka 10.000 løbende på distancen.

Kronprinsen er cirka otte minutter langsommere end vinderen, Simon Mortensen Kirkeby, der ifølge de officielle tider fra Sportstiming kom ind på 16:36.

29. maj kl. 16:19

Vild stemning ved målfeltet i Herning

Dannebrogsflag og jubelråb fylder torvet i Herning, hvor tusindvis af mennesker er samlet omkring målfeltet for at tage imod de løbere, der er færdige efter fem kilometer. 

Media Drop 290523 55 dipo